Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1983746

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Så här ställdes laget upp idag.

Forwards
Isac Brännström - Juhani Tyrväinen - Arttu Ilomäki
Robin Kovács - Niklas Olausson - Karl Fabricius
Filip Hållander - Jack Connolly - Petter Emanuelsson
Austin Farley - Jonas Berglund - Einar Emanuelsson
Noel Gunler

Backar
Jesper Sellgren - Nils Lundkvist
Oscar Engsund - Pontus Själin
Daniel Sondell - Joonas Jalvanti
Fredrik Styrman

Målvakter
Joel Lassinantti
(David Rautio)

Både Ilomäki och Farley lirade alltså. Och i Eriks frånvaro fick unga talangerna Lill-Nisse och Sellgren bilda par.

Rätt giftiga linor med många potentiella spetsar. Ta ettan idag med de både finska spelarna och Isac. Olle och Kovacs i tvåan, G´Connolly och Hållander i trean. Och senare i höst får vi tillbaka Emil.
Emil och de båda sönerna till Emanuel är frågetecknen, dvs alla dessa tre har senaste åren varit någon säsong för jävla bra, andra säsonger mer osynliga. Skulle det i kommande omgivningar lossna för de nämnda tre samtidigt som alla andra spetsnamn når sin fulla potential, inklusive Connolly i första höstformen...då har vi en massa godis i Luleå med tre matchvinnarlinor.

Det som kan oroa lite är naturligtvis backsidan. När Sellgren strx drar över till campen blir han nog kvar på andra sidan Atlanten. Och då är det bara Erik och Engsund som jag är helt nöjd med. Kanske Lill-Nisse (specielt om han kör med Erik) och någon till, möjligen Själin håller också. Men man skulle gärna ha in två riktiga bra backar ytterligare för att det skulle kännas rejält säkert. Hoppas att Luleå jobbat på att åtminstone plocka in en back till. Det jag skulle önska är en back som är hygglig och duger defensivt men som framför allt ligger inne med ett riktigt bra skott från blå så att vårt PP kan växa ut ordentligt. Det räcker inte med duktiga PP-linor som snurrar längre fram om vi inte samtidigt har ett rejält hot vid blå som tvingar motståndarnas box att vara beredda även på sådant hot och hindrar deras box från att krymp ihop och markera ut våra forwards enbart.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tre från ett gammalt MooDoo-gäng...ger lika många poäng.
Kommentera