Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1983907

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Skaiks chefsstrateger firar att dom skrivit klart strategin för hur tomma stolar ska ersättas med tolvfingrade. Dokumentet är inlåst i arkivskåpet på kansliet och sägs ska vara det dokument som ska rädda skaik.
Ska bli spännande att se hur det går!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Ja, det är tydligt att "hjärn"-trusten samlats strategiskt för att "tänka" ut nya mygel och fusk.

Idag ska de också upp mot - vad de själva kallar Kalle Anka-turneringens pulver från en blåbärsnation - franska Grenoble.

Klart att allt utom en storkross för hemmalaget är ett misslyckande även om jag personligen anser att det största misslyckandet är alla j-a tomma stolar i Aparenan. TV-bilder från match inför tomma läktare skämmer ut turneringen!

"Fransmännen" är kanske inte totalt ofarliga. Betänk att de hade underläge med bara 2-1 inför sista halvan av tredje perioden i förrgår mot starka Kärpät.

"Fransmän" är ju ett påstående som kan diskuteras. Det är som "tyska" Augsburg och "nordirländska" Belfast. Lag med runt tio spelare från Frankrike, Tyskland eller UK, och så kryddat med 10-15 nordamerikaner, vanligen kanadicker.

Påminner inte så lite om läget i damhockeyn SDHL där många lag är helt dominerande av importer. Inte Luleå, förstås, vi har ju en handfull starka finskor med för övrigt mest egna, men många andra lag har många importer fler.

Fast i SDHL har vi ju förmånen att kunna rekrytera några av världens starkaste spelare, till skillnad från de här lagen från Europas andranationer som får ta det som blir över sedan NHL, AHL, KHL, SHL och SLA valt: det blir inga nordamerikanska stjärnor alltså, men ofta sådana som är stora och fysiska och kan ibland vara inställda på att kämpa järnet, visserligen med en enkel hockey "tackla sönder, gå på mål, skjut hela tiden" men den kan räcka långt om inte mer talangfulla spelare i motståndarlaget är beredda att spela "på riktigt". Ungefär som i Delfinen i torsdags.
Kommentera