Luleå HF

115480 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1984820

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Jo. Din bedömning är nog helt korrekt.

Jag kanske hade något annorlunda uppfattning men tror att den färgades av andra perioden, där zebrorna började se tveksamma utvisningar på Luleå men blundade för vad augsburgarna gjorde och vi fick därigenom svåra förutsättningar. Men då reste sig Luleå rejält: lirade utmärkt försvar och stängde ned augsburgarna ordentligt samtidigt som man själva var för snabba, snabbspelta och skickliga för att augsburg skulle kunna stå emot.

Efter det var det tydligt hur bra Luleå var och att detta Augsburg borde vi inte släppa några pinnar alls till, vare sig i förra eller denna match. I Delfinen gjorde vi inte vad som behövdes för att stå emot augsburgs fysiska spel men denna gång var vi förberedda och klev inte åt sidan. Och med 2-4-ledning inför tredje kändes det som att det här SKA vi greja, bara vi inte lägger av och låter augsburg pumpa på.

Och visst blev det augsburgspump i tredje och visst sjönk vi tillbaka. Dock hade jag länge i tredje uppfattningen att vi stod upp tillräckligt för att det skulle räcka, även om det blev mer nervöst efter 3-4, Fast när minuterna gick hoppades man ju mer och mer och i de avslutande minuterna tyckte jag att Luleå ökade upp och snyggt satte offensivt press och ägde puck och den bilden imponerade på mig - att i slutet, när augsburg skulle öka trycket, avväpnade vi dem elegant genom att själva lyfta en nivå och trycka tillbaka dem, medan tiden rann ut.

Men så kom den taffliga insatsen som kostade oss en pinne. Värst av allt av den lulespelare efter sargen som var så seg att han blev upphunnen och lät sig bli avtagen puck i stället för att åtminstone dumpa den i motsatt sarghörn eller något; som att själva tappa tvål i fängelsedusch typ. Och när augsburg var beredda att gå över alla gränser och två spelare gick hela vägen fram och tog bort Berguven borde Luleås utspelare varit med på noterna och tagit bort dem, Och så Sondrällllls val att slå puck precis i den riktning han inte fick slå puck varpå han frispelade augsburg att panga in kvitteringen i det mål som var vidöppet sedan augsburg sänkt Berguven...

Jag tänkte därefter att Luleå igen-kligen gjort vad som krävdes under tredje, trots svårigheten i en arena där zebrorna inte kunde stå emot hemmapubliken utan servade augsburg med fördelar med följd att de fick in 3-4. Fast tänkte bort kvitteringen som en plump i protokollet.

Men sammantaget borde vi inte ha släppt en procent från jobbet i andra så hade det säkert löst sig.

Nåja. Nu har vi först matchen i Tjeckien mot Liberece som lär bli svår, men därefter senare i höst -när Luleå kommit igång rejält och de nya spelarna fått rätt plats - de dubbla matcherna mot Belfast där vi då SKA ha sex pinnar. Och Belfast lär vara aggressiva och fysiska a la Augsburg så fint att vi fick förstå från första till andra matchen mot augsburg fick känna hur vi ska spela mot sådana.

Och förstås: vår insats ska vägas mot det faktum att vi saknade Erik, Olle, Connolly samt precis tappat iväg Jesper och får vänta länge på Emil.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och om drygt tre timmar är det nedsläpp i Sankt Petersburg för matchen mellan ryska mästarinnorna Agidel från Omarks UFA mot Luleå Hockey.

Våra stenhårda damer har senaste året haft framgångar som är episka och vunnit allt på ett sätt som inget damhockeylag någonsin tidigare. Vi tog SDHL för fjärde året i rad, vi vann SM för treje gången av fyra efter en underbar vändning mot Dampungen och vi besegrade nordamerikanska mästarna i "VM för klubblag".

Nu lirar vi i Sankt Petersburg en KHL-sponsrad cup mot de ryska lagen och matchen idag gäller mötet med regerande ryska mästarinnorna Agidel.

Skulle vi vinna den har vi sopat rent med världens damhockey senaste året!

Nog vore det en härlig slutpunkt och fantastiskt om vi kunde lyckas med det.

För det blir tuffare tider framöver. Ett flertal av Luleås dominerande spelare har lagt ned karriären efter senaste SM-gludet och för övrigt har vi tappat viktiga spelare för skador så just nu har vi en riktigt tunn trupp inför kommande säsong. Och vidare kommer Glader att släppa tränarrollen. Samtidigt som de andra SDHL-lagen, inspirerade av Luleås framgångar, nu satsar rejält.

Så ta chansen att se om Luleå lyckas sätta punkt för senaste året med en önskad slutkläm. Länk nedan.
Kommentera