115679 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1985000

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan lirar borta mot Grenoble just nu.

Det är strax två perioder spelade och Apan hade ledningen 0-2 men i slutsekunderna reducerar Grenoble till 1-2.

Och i samband med det skämmer Apan ut sig. En kontrande fransman sätter 1-2 bakom Norskar Östlund och en sekund efteråt dammar han in i Östlund och flyttar Östlund och målburen. Men innan dess är det mål.

Apan protesterar eftersom de ansåg att fransmannen kört på Östlund men när repriserna vevas ser man att det är bärsärken Granberg som kastar sig över fransmannen bakifrån, drar omkull denne och hela paketet dammar in i Norskar och fransmannen är helt oskyldig.

I samband med Apans "protester" hetsar de som vanligt upp varandra och är aggressiva mot fransmännen, och värst ska store starke Granberg vara men han bleknar snabbt när han ser att han råkat gripa tag i en fransman som är 10 cm högre och 20 kg tyngre och denne vill gärna vara med på fight. Då ser Granberg närmast gråtfärdig ut.

Apan tjafsar och bråkar mest hela tiden. För några minuter sedan hade highsticking hetsat upp sig och efter en avblåsning ställt sig en halvmeter framför den franske målvakten där han vrålade och spottade. Då åker en 100 kg fransman fram och slänger highsticking i isen (se bilden). Det blev utvisning på fransmannen förstås, men det var det värt. Undrar om den fege highsticking ens vågar komma ut på isen sista perioden?

*fransmän skriver jag, men kom ihåg att det ofta är nordamerikanske bjässar.