Luleå HF

91767 inlägg · 863 ämnen

Inlägg #1984977

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Jo. Efter många år av framgångar och i princip vunnit i sort sett allt sportsligt och för övrigt också, kan det bli betydligt tuffare i år. Och efter att så många trotjänare tackat för sig efter våren, blev det extremt jobbigt att också tappa dessa två. Håller tummarna för att blivande sportchefen (?) Rederi-kläder lyckas fylla på...varför inte höra med den kvinnliga Karelin?
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och kl. 14.00 idag har Luleå en viktig match i CHL borta mot Liberec. Innan gruppspelet startade räknade man med Liberec och Luleå som de två starkaste lagen, som relativt enkelt skulle ta sig till slutspelet, och att denna bortamatch mot Liberec skulle bli vår svåraste match i gruppen. Men Augsburg och även Belfast har överraskat och luggat pinnar av Luleå och Liberec och det blir fortsatt kamp in i kaklet.

Idag har vi alltså match 4 i gruppen och sedan spelades de två avslutande matcherna om en månad.

Läget just nu:

Luleå 6p
Augsburg 5p
Belfast 4p
Liberec 3p

Och idag har vi
• Liberec - Luleå
• Augsburg - Belfast

Medan avslutningen 8 resp 15-16 oktober innebär
• Dubbelmöten mellan Luleå och Belfast
• Dubbelmöten mellan Augsburg och Liberec

OM vi torskar idag mot Liberec är vi inte förlorade utan kan säkra plats i gruppspelet om vi går rent mot Belfast i oktober. Men det blir lite mer nervöst.

Skulle vi å andra sidan vinna ser det betydligt bättre ut förstås och då borde avancemanget redan vara i praktiken säkrat och vi kan gå för gruppseger. Men inte ens då kan vi ropa hej förrän det är klart.

Ett "lustigt scenario vore om Belfast vinner på övertid/straffar borta mot Augsburg (Belfast förlorade mot Augsburg hemma på övertid) samtidigt som Liberec slår Luleå på tre perioder. I så fall kommer samtliga fyra lag i gruppen att ligga på 6 poäng inför avslutningen i oktober.

Jahaja. Det har blivit svettigare än man väntat sig och detsamma gäller för övriga svenska lag i gruppspelet för CHL. Bara att konstatera att de europeiska lagen kontinentlagen varit starkare överlag än vi väntat oss och som jag uppfattat saken beror det på att de lirat en tämligen enkel men fysisk hockey där de aggressivt fått de svenska lagen att otrivas genom att de från början kört hårt fysiskt och inte brytt sig särskilt över att dra på sig ett antal utvisningar inledningsvis för att sätta skräck i de svenska lagen och få dem att bli "bekväma" samtidigt som de åstadkommit en acceptans från zebror som avstått från att fortsätta plocka ut spelare från dem utan höjt ribban något. En taktik som fungerat utmärkt och man frågar sig varför.

Svaret är förstås eftersom vi haft alldeles för svagt PP. Med ett starkt PP skulle vi straffat de inledande påhoppen och därefter fått kontinentlagen att tappa lusten i underläge. Men det har vi inte lyckats med och jag gissar detsamma för övriga svenska lag.

Och nu - för den på förhand bedömda allra svåraste uppgiften; Liberec borta - går vi till match utan Erik Gustafsson. Utan Niklas Olausson. Utan Jack Connolly. Utan Emil Larsson. Utan Jesper Sellgren.

Det här blir svårt, inget tvivel om det. 14.00 är det nedsläpp, som sagt. Mycket viktig match!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan lirar borta mot Grenoble just nu.

Det är strax två perioder spelade och Apan hade ledningen 0-2 men i slutsekunderna reducerar Grenoble till 1-2.

Och i samband med det skämmer Apan ut sig. En kontrande fransman sätter 1-2 bakom Norskar Östlund och en sekund efteråt dammar han in i Östlund och flyttar Östlund och målburen. Men innan dess är det mål.

Apan protesterar eftersom de ansåg att fransmannen kört på Östlund men när repriserna vevas ser man att det är bärsärken Granberg som kastar sig över fransmannen bakifrån, drar omkull denne och hela paketet dammar in i Norskar och fransmannen är helt oskyldig.

I samband med Apans "protester" hetsar de som vanligt upp varandra och är aggressiva mot fransmännen, och värst ska store starke Granberg vara men han bleknar snabbt när han ser att han råkat gripa tag i en fransman som är 10 cm högre och 20 kg tyngre och denne vill gärna vara med på fight. Då ser Granberg närmast gråtfärdig ut.

Apan tjafsar och bråkar mest hela tiden. För några minuter sedan hade highsticking hetsat upp sig och efter en avblåsning ställt sig en halvmeter framför den franske målvakten där han vrålade och spottade. Då åker en 100 kg fransman fram och slänger highsticking i isen (se bilden). Det blev utvisning på fransmannen förstås, men det var det värt. Undrar om den fege highsticking ens vågar komma ut på isen sista perioden?

*fransmän skriver jag, men kom ihåg att det ofta är nordamerikanske bjässar.
Uppladdat:

450x236-skarmavbild-2019-09-07-kl-205341.png

+1
Kommentera