Luleå HF

92225 inlägg · 864 ämnen

Inlägg #1985026

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och kl. 14.00 idag har Luleå en viktig match i CHL borta mot Liberec. Innan gruppspelet startade räknade man med Liberec och Luleå som de två starkaste lagen, som relativt enkelt skulle ta sig till slutspelet, och att denna bortamatch mot Liberec skulle bli vår svåraste match i gruppen. Men Augsburg och även Belfast har överraskat och luggat pinnar av Luleå och Liberec och det blir fortsatt kamp in i kaklet.

Idag har vi alltså match 4 i gruppen och sedan spelades de två avslutande matcherna om en månad.

Läget just nu:

Luleå 6p
Augsburg 5p
Belfast 4p
Liberec 3p

Och idag har vi
• Liberec - Luleå
• Augsburg - Belfast

Medan avslutningen 8 resp 15-16 oktober innebär
• Dubbelmöten mellan Luleå och Belfast
• Dubbelmöten mellan Augsburg och Liberec

OM vi torskar idag mot Liberec är vi inte förlorade utan kan säkra plats i gruppspelet om vi går rent mot Belfast i oktober. Men det blir lite mer nervöst.

Skulle vi å andra sidan vinna ser det betydligt bättre ut förstås och då borde avancemanget redan vara i praktiken säkrat och vi kan gå för gruppseger. Men inte ens då kan vi ropa hej förrän det är klart.

Ett "lustigt scenario vore om Belfast vinner på övertid/straffar borta mot Augsburg (Belfast förlorade mot Augsburg hemma på övertid) samtidigt som Liberec slår Luleå på tre perioder. I så fall kommer samtliga fyra lag i gruppen att ligga på 6 poäng inför avslutningen i oktober.

Jahaja. Det har blivit svettigare än man väntat sig och detsamma gäller för övriga svenska lag i gruppspelet för CHL. Bara att konstatera att de europeiska lagen kontinentlagen varit starkare överlag än vi väntat oss och som jag uppfattat saken beror det på att de lirat en tämligen enkel men fysisk hockey där de aggressivt fått de svenska lagen att otrivas genom att de från början kört hårt fysiskt och inte brytt sig särskilt över att dra på sig ett antal utvisningar inledningsvis för att sätta skräck i de svenska lagen och få dem att bli "bekväma" samtidigt som de åstadkommit en acceptans från zebror som avstått från att fortsätta plocka ut spelare från dem utan höjt ribban något. En taktik som fungerat utmärkt och man frågar sig varför.

Svaret är förstås eftersom vi haft alldeles för svagt PP. Med ett starkt PP skulle vi straffat de inledande påhoppen och därefter fått kontinentlagen att tappa lusten i underläge. Men det har vi inte lyckats med och jag gissar detsamma för övriga svenska lag.

Och nu - för den på förhand bedömda allra svåraste uppgiften; Liberec borta - går vi till match utan Erik Gustafsson. Utan Niklas Olausson. Utan Jack Connolly. Utan Emil Larsson. Utan Jesper Sellgren.

Det här blir svårt, inget tvivel om det. 14.00 är det nedsläpp, som sagt. Mycket viktig match!
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hela förmiddagen har snart gått utan att den hårdbevakning av övriga SHL-klubbar vi ägnar oss åt här givit något resultat, men nu kommer det.

Hur stort är hockeyintresset för SHL-klubbarna, mätt som antal försålda säsongskort nu jämfört med förra året, vilket mädhåken kollat upp:

De flesta klubbar rapporterar att de sålt åtminstone lika mycket som förra säsongen men för de flesta rapporteras en ökning.

Malmö och Öret jämför inte med motsvarande tid för ett år sedan, men anger totalt sålda kort hela säsongen i fjol och kommer säkert upp i minst motsvarande när de sålt färdigt. För Warulfven svarar en marknadsnisse att Warulfven aldrig svarar på sådana frågor; lite dålig stil, tycker jag.

Men så har vi den verkliga succé-klubben i SHL: APAN!

Där rapporterar biljettansvarig att de ligger efter jämfört med förra säsongen. Apan skulle därmed vara den enda SHL-klubb som tappar, och således fortsätter intresset för Apan att falla i Schtaan, som skett flera år i rad nu.

Skulle man kunna tro.

Men det beror bara på att man inte har en en riktig värdegrunnnnnnnd och begriper detta lika bra som de sektinvigda.

Om man lyssnar på apsanningarna inser man i stället att:

• Stampubliken - de tomma stolarna - fortsätter att öka!

• Kön till fiskdammen var längre än någonsin vid den första "isträningen".

• Satsningen på DamApan går vidare genom att man arrangerar "Ladies Hockey Night" där damer kan få se HERR-match Apan-Pölsan för "bara" 550:- och då ingår dessutom en paraplydrink!

Sammanlagt visar detta alltså att - trots att Apan är enda klubben där försäljningen av säsongskort minskar i SHL - så är hockeyintresset i Apschtaan större än någonsin, Hallelujah!
Uppladdat:

450x242-skarmavbild-2019-08-14-kl-193951_1.png

450x157-skarmavbild-2019-09-08-kl-111901.png

450x194-skarmavbild-2017-08-01-kl-105955_11.png

450x104-skarmavbild-2018-09-06-kl-143227_3.png

406x300-skarmavbild-2018-12-04-kl-032315_10.png

Kommentera