Luleå HF

115479 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1986125

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Starkt av SDE, men vafan, 83 pers i publiken? Det är ju ändå en match mellan två stockholmslag. Är det bara anhöriga som kollar på matcherna i sthlm?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Jo, de ligger lite efter. Jag har kollat Djurgårn-Luleå damhockey på Hovet med ungefär samma publiksiffra. Kioskerna var förstås stängda men spelarnas mammor sålde kaffe och hembakta kakor, en mycket familjär stämning som vore det en pojkmatch eller en match på uterink i någon by på landet.

Var en speciell känsla att kolla hockey på stora Hovet när man kunde vandra runt i arenan och testa att sitta eller stå varhelst man kände för inklusive bästa platserna en bit upp mitt på långsida eller i princip vid sarg eller direkt bakom båsen.

Hockey njuter man naturligtvis bäst live och väl där inser man att det inte är någon lek utan seriös kamp mellan vältränade idrottskvinnor men samtidigt en snabbare variant än den manliga med alla sega avblåsningar och dessutom BORDE det vara mindre risk för de elakartade hjärnskakningarna men tyvärr tycks de drabba även damhockeyn.

Jag bor ju själv bara en kort cykeltur från SDE:s hemmaarena så jag har funderat på att dra dit flera gånger när det varit match för att känna den mer täta stämning det säkert är där utan speciellt mycket publikplats, men varje gång suttit med en deadline för ett projekt och inte kunnat. Men den här säsongen ska det ske! Troligen när de möter Luleå men kanske blir det mot ett annat av de sannolika topplagen i år; DamPölsan?!
Kommentera