Luleå HF

115630 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1986154

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Dagens Apa.

De påstår sig ju vara "Blygdens lag" eftersom de dyrt och heligt lovat att laget ska domineras av spelare från blygden (av dem själva definierat som Skellefteå kommun vilket utgörs av hela norra halvan av Västerbotten) vilket bara är en apsanning, eller för att uttrycka det klart och tydligt: LJUG.

Efter Näsans vilda köpfest som drog ned lag i sportslig och ekonomisk misär har de storsatsat på att plocka "hem" spelare från blygden genom att ge dem helt sjukt överbetalda löner. Men vad har de nu?

Per definition har de faktiskt hela fem spelare (Burström Niclas, Berglund Filip, Pettersson Adam, Lindström Linus, Lundberg Arvid) som kan påstås komma från blygden och det är förstås mer än de haft på många år. Inga speciellt framträdande spelare förstås utan utfyllnad som är med bara för att Apan ska kunna peka på inslag från blygden.

Men stor skillnad mot det, av Apan påstådda, köpelaget Luleå Hockey, förstås.

Eller?

Jag kollar igenom Luleå Hockey och finner följande spelare från Luleåområdet, som utvecklats av Luleå Hockey:
• Gunler, Noel
• Berglund, Jonas
• Mattsson, Carl
• Edström, Victor
• Rautio, David
• Lassinantti, Joel
• Fabricius, Karl
• Styrman, Fredrik
Hur man än vrider och vänder på saken har vi alltså betydligt fler egna produkter i vår trupp än Apan har i sin.

Och ändå har jag inte ens räknat in Luleå-produkter som Einar Emanuelsson, Nils Gustafsson med flera med flera.

Snacka om att Luleå Hockey utklassar köpelaget Apan på varenda tänkbar front.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Den 2 februari 1978 satte Apan rekord för den målrikaste matchen i Elitseriens historia när man vann mot Djurgårn med 14-6.

Mål var tredje minut! Snacka om vild glädje bland de supportrar som tror att allt går ut på att pucken ska in i motståndarnas mål, medan det motsatta - att hindra pucken för att gå in i eget mål - är lite av en överkus som många aldrig hinner med.

I alla fall inte i blygden.

Men säg den glädje som varar för evigt och Apans målfestglädje hann bara bli 38 dagar gammal innan Warulfven ofint nog slog det nysatta rekordet. Ulfven hade, från apmatchen, insett att Djurgårn var vidöppen, som en glädjeflicka i avlöningstider, och 12 mars 1978 slog man till med 12-9 och därmed 21 gjorda mål vilket fortfarande är gällande rekord för Elitserien SHL.

Men nu talar allt för att rekordet kommer att slås och att det sker i morgon kväll i Aparenan, mycket passande eftersom Apan tar emot Ulfven.

Men vi ska komma ihåg och uppskatta allt jobb som ligger bakom rekordförsöket. Det snyter man inte ur näven utan det krävs en långsiktig och målmedveten satsning för att det ska bli av.

Och nog fan har Apan jobbat för att ta fram denna utmaning för att placera blygdens lag högst upp på den målrika parnassen.

Till att börja med gäller det att inse att största hotet mot målfest är vakter som räddar skott och på så vis kan bli elakartade festsabotörer. För att inte riskera sådant beslutade Apan att något målvaktstränare som kan utveckla och utbilda vakter kan vi inte riskera. Talanger och intresserade får nöja sig med instruktionen "Ta pucken!" och all målvaktsträning under A-laget är strängeligen förbjuden i blygden.

Visst tar det tid men när blygden blygger får man planera långsiktigt och det har Apan imponerande nog gjort.

I ena ringhörnan har vi lille Gustaf Lindvall. Till att börja med inte med än en tvärhand hög och därmed ett utmärkte ämne för målfester. Han fick genomgå APans fantastiska målvaktsträning under sina första 19 år! Det var en j-a massa "Ta pucken!" men ingen annan träning och ingen utbildning som riskerade att lille Gustaf skulle sabotera fest genom att använda plock eller spade.

Det hela fungerade alldeles ypperligt, men tyvärr fick lille Gustaf för sig att lämna Apan och under fem år bytte han från den ena föreningen till den andra och irriterande nog hade de speciella vakttränare i MooDoo, Timrå, Tingsryd, Arlanda och Riktiga AIK som inte skämdes för att visa och förklara för lille Gustaf vad en plock skulle användas till och dessutom hur man kunde agera med spade. Mycket illa, rent sabotage!

Nu har Apan plockat hem lille Gustaf från Blygden och det visade sig som väntat att han vanartats och räddade det ena och det andra skottet och utvecklats till en elakartad festförstörare med risk att skämma ut blygdens målfester!

Men Nu har han varit hos Apan några år och genomgått intensivträning där man lyckats ta bort reflexerna med plock och spade för att i stället ropa ut oändliga "Ta pucken!" och det har glädjande nog givit resultat!

Men det räcker tyvärr inte med ett såll. Vanligen har man två vakter på isen och även om den ene gör sin plikt riskerar man att den andre inte hänger på utan helt osolidariskt räddar skott och plockar puck.

Men i blygden förstår man det där och inser att man måste satsa dubbelt, vilket man gjort. Genom att plocka in en mycket ung person, redan som 29-åring, för att kunna leda och styra hela dennes utveckling till en festlig vakt. Det gäller marcussvensson, som visade sig tillgänglig för hårdträning och efter några år med "Ta pucken!" hade han utvecklats i fin riktning och tillägnades det sina smeknamnet "sållet" efter många fina inkastade puckar.

Nu fanns det en plan, men det gällde ju att mygla över sållet till ett motståndarlag. Som ett mellanled skickade man nämnde såll österut till KHL och där gjorde han succé! Inte för det ryska laget - som outvecklat nog inte begrep detta med målfest utan hade fått för sig att vakterna ska rädda skott. Men sållets år hos Apan och Apans vaktträning hade burit frukt. Sållet kastade in puckar i parti och minut och till slut satte ryssarna honom på läktaren andra halvan av säsongen innan de sparkade honom.

Alldeles utmärkt och nu gällde det bara att lura på något motståndarlag detta såll. Det fixade man genom att snacka in sig med några aprunkare i media - dvs sådana som poserar som självutnämnda "experter" fast de hajjar noll - och dessa blåste upp nämnda såll så att Warulfven helt oväntat lurades att signa sållet.

Manegen var krattad, efter många års målmedveten satsning, och nu gällde det bara att vänta in exakt rätt tidpunkt för att slå rekordet och genomföra tidernas målfest!

Valet föll på den 17 september 2019 då Warulfven kommer på besök till Aparenan som det tillfälle då det skulle ske - målrekordet ska slås för att glädja hela blygden!

Nu är det strax dax.

Förutsättningarna är lovande för i genrepet - SHL-omgången lördagen 14 september - fick vi följande fantastiska resultat:

• Lille Gustaf 82,61%

En strålande prestation efter att ha kastat in puckar så det stått härliga till! Men ännu bättre lyckades den andre vakten:

• Sållet 72,73%

Sagolikt! Ett sådant lyckat genrep att glädjetårarna flödade i blygdens gruvor och alla som ropat sig hesa med "Ta pucken!" i alla år insåg att de nu skulle få lön för mödan.

I morgon händer det!

Historiens värsta målfest!

Räkna med att alla de mest trogna supportrarna infinner sig och dessa tomma stolar kommer att fylla läktarna!

I morgon blir en dag att minnas!
Kommentera