Luleå HF

115478 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1986598

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
BusarnasBuse: Mycket tråkigt. Snabbt och fint agerat av Hållander, kommer helt ren, men ett öre hugger och hugger på honom, chansen försvinner så också Hållanders vänstra fot.

Helt juste, tycker höjdhopparen och fortsätter visa ut bara lulespelare...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Bra två omgångar spelade, men en lite förvirrande start på serioen där vi finner Läjkers, Frölunda och Warulfven i botten med noll poäng medan tippade bottenlag som Oskars, Apan och nästan Trottoarkantens IF med ligger på övre halvan.

Nå, det ordnar nog till sig så småningom.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm.

Visst är det svårt att spela när Höjdhopparen lämnat visselpipan för utvisningar på ören i omklädningsrummet.

Men faktum är att Öret tycks ha ett j-a krigarlag och det lyckades vi inte hantera. Inte alls. Snarare var det så att hade inte Lassi varit synnerligen duktig i går kunde vi hamnat under med många mål tidigare i matchen.

Öret - detta vårt bogeyteam - har alltid varit svårt att förstå sig på. De är SHL:s svar på humlan - som enligt alla beräkningar inte ska kunna flyga, men eftersom den inte är medveten om uträkningarna flyger den ändå.

Tänkte inför säsong att detta Öre kommer väl som vanligt utan att man begriper varför att undvika streckplatserna 11-14. Efter att ha sett Öret igår behöver jag nog inte bara tänka utan snarare veta att detta Öre kommer utan vidare att fixa säsongen utan besvär. Kan de utmana om en plats bland topp sex? Vill väl inte tro det men vi får se hur det fortsätter. Spöar de först Warulfven och sedan Luleå måste man överväga att ta dem på allvar.

Är lika förvånad varje säsong Öret får till det och fixar sig kvar i SHL men eftersom de gör det år efter år måste man nog inse att de gör något mycket rätt där nere.

För Luleå blev det lite tuffare. Jäkligt trist att tappa Hållander nu, när han börjat så bra och fått förtroendet i en sådan fin lina med Olle och Kovacs. Hoppas att hans fotled inte skadats så att han blir borta a la Emil, men så illa ska det väl inte vara.

Däremot är läget på backsidan betydligt tuffare.

För närvarande är det förstås Erik - som inte märkts riktigt lika mycket ännu - och Engsund - som etablerat sig som en riktig härlig back - och Lill-Nisse - som öppnat säsongen kanonfint och allt talar för att han i år slår igenom på riktigt och därmed snart förloras till NHL - som vi är riktigt nöjda med. Kanske Själin också.

Men sedan är det tunt.

Att Jesper försvann var ett stort avbräck. Nu vet vi ju inte säkert att han blir kvar i NHL/AHL redan i år, men risken är stor.

I detta nu har vi Jalvanti och Sondell borta med hjärnskakningar. Annars gick Jalvanti ned sig redan i fjol och det vete tudan om han är en back för oss på sikt. Vidare har jag aldrig varit så jätteförtjust i Sondell som alltför ofta uppträtt som Sondräll och för 170 000 tycker man att man skulle ha fått tag på en något stabilare back. Och så Styrman...

Vad det gäller målvakter och linor har vi det riktigt bra och där har vi kvalitet som innebär att vi kan lyckas hur bra som helst i år.

Men det kommer nog inte att räcka om vi har så pass många frågetecken på backsidan. Kanske nyss 17 år fyllda Lucas Ramberg kan spelas in och hålla måttet? Och eller som de flesta tror inklusive jag själv att Skuggan nog måste leta fram och rekrytera en duglig back. Men att behöva göra det redan nu i inledningen av SHL... det blir inte lätt.
Kommentera