Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1986669

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Lule verkar vara skadebenäget i år? Ingen bra start, hoppas inte hybrisen stiger er åt huvudet när de gäller att hitta ursäkter när de blir förluster! Kanske var Örebro numret för stort för er igår 😄 men ni är nog snart tillbaka på vinnarspåret 👍 håller verkligen med om att publiksiffran hos oss är under all kritik! Bara pinsamt när dom försöker marknadsföra oss som den hockey tokiga staden....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Förresten, du har väl sett att Apan högt och unket talar om "blygdens föreningar" och räknar in Piteå från Norrbotten dit?

Kanske är det så som påstås att det finns en hel del i pite som håller på Apan isf Luleå? Pite ligger väl dessutom mitt emmelan Luleå och SChtaan.

Kanske är det förklaringen till Apans invasion av tomma stolar i aparenan? Pitborna skiter i Apan och går hellre på Luleås matcher?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: När det gäller emils och filips skador är det väl sådant som händer, kanske mest beroende av tur eller otur.

Men Jalvanti och Sondell är ju borta för hjärnskakning eller åtmonstone obs för sådant så vi får se. Men allvarligt talat: hjärnskakningsepidemin håller att krossa SHL och för den delen SDHL också.

Det dröjde ju, men när man nu inom förbind m m fått upp ögonen för problemet är det bra att man nu accepterar att det är så - men ini helvitte obra att man "vidtagit åtgärder" men trots dessa blir det bara mer och mer, år efter år.

Hög tid för att man kartlägger det exakta läget från liga till liga och därefter lyfter frekvens per liga mot det som karakteriserar respektive liga för att identifiera faktorer med ökad eller minskad risk.

Är t ex större rinkar faktiskt kopplat med högre risk? Är långa straff för slagsmål kopplat med högre risk?

Och så byt för bövelen ut de stenhårda axelkåporna som ofta är verktyget för att leverera hjärnskakningar mot mjuka, bolstrade dito.

Och ändra omedelbart straffet för den som orsakar en hjärnskakning från t ex 3-5 matchers avstängning till avstängning hela tiden som den hjärnskakade är borta från match PLUS 3-5 MATCHER DÄREFTER.

Samt ta bort inflytandet från alla självutnämnda låtsasexperter, rätteligen kvacksalvare, i media som gnyr och gnäller om att X X ska inte straffas för att han MENADE inte det, det var en olyckshändelse och sådant inträffar i hockey. Nej, säger jag. Rättesnöret måste bli att man inte ens ska riskera att hjärnskaka någon utan undvika situationer som sista bråkdelen av en sekund kan bli farliga för att något händer.

Jag kör väl inte på full gas på en väg när jag upptäcker att det finns småbarn precis vid vägkanten och tror att jag skulle komma undan med "vem kunde veta att 3-årige Olle plötsligt skulle springa åt andra hållet".

Tre enkla åtgärder som snabbt skulle eliminera i stort sett alla hjärnskakningar.

Visst, jag har inte tänkt över alla detaljer. Skulle Johan Forsberg exempelvis stängas av på livstid sedan han armbågstacklat Fernholm i sarken med följd att hans karriär var över? Nja, kanske, men kanske möjligen någon övre gräns typ 15-20 matcher, för att inte vederbörande ska straffas för något som till största delen beror på tidigare skador.

Men i vilket fall: DET ÄR FÖRBANNAT STÖTANDE ATT X X SKA VARA TILLBAKA I SPEL MED Y Y - SOM XX HJÄRNSKAKADE, ÄR BORTA KASNSKE 10-20 MATCHER YTTERLIGARE.
Kommentera