Luleå HF

115729 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1986826

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Broder, hur står sig dessa drycker mot de Tjeckiska enl din expertgom.
Har självintresse funnit ädlare öldrickande än Staropramen men är endast en enkel novis i ämnet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Jag är också svag för tjeckisk öl/pilsner.
Min favorit är dock inte Staropramen utan jag har Pilsnern Urquell som min absoluta favorit i hela världen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Du har som alltid helt rätt!

Jag håller också tjeckisk pilsner, med Staropramen som juvelen i kronan, som världens bästa öl:-)

Men vid sidan av Tjeckien är Bayern, Belgien och Britannien de stora ölproducenterna och jag gillar också bayersk öl som aldrig dricks bättre än som nu i form av Oktoberfestbier och då gärna i enliters stenkrus. Jag har förstås ett antal sådana krus för att kunna njuta öl på rätt sätt med rariteten ett sådant stenkrus ärligt stulet från Hofbräuhaus. Lokalen - för att inte säga byggnaden, den är gigantisk - vaktas av 150 kg vakter vid varje utgång för att säkra att ingen stjäl ett krus från bygget, men just därför är det förstås ett måste att kunna sno ett. Jag lyckades genom att en kamrat offrade sig genom att gå ut precis före mig med ett mystiskt utseende och uppförande varpå de båda vakterna - vid det laget hade de själva dragit i sig en 6-8 liter uppskattningsvis - kastade sig på honom, medan jag promenerade ut med krus i näven utan att antastas:-)

Annars har vi förstås Belgien med Duvel samt Chimay belu grand cru som favoriter medan jag på öarna nöjer mig med "a pint of bitter" och alltid får en upplevelse i världsklass.

Men i dagarna nalkas Oktoberfest och ett måste är öl, brygd för tillfället. Igen-kligen är det Spatenbryggeriets som är bäst men bland de två dominerande Hofbräu och Löwenbräu är det intressant att notera att Lövet aldrig lyckas ta upp kampen med HB som får till det där lite söta lättdruckna som man utan vidare kan dra i sig literkrus efter literkrus utan att nämnvärt beröras. Är man på plats får man dessutom njuta av uppenbarelsen av fräuleins som kan bära ut fem sådana fälfyllda krus i vardera hand - hur fan klarar de detta, medan de i dekolletaget har rädisor och brödkringlor som tilltugg. Och att vara på plats, när de slår i träkilen med en träslägga för att börja tappa Oktoberfestbier ur de jättelika träntunnorna - varefter det lyckade inslaget utropas med O'Zapft is! (den har öppnats) - ja, det är en upplevelse man aldrig glömmer. Jag har varit där och jag kan intyga att det är sant:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: (förbannade autocorrect!)
Har själv inte funnit ädlare öldryck än Staropramen.
Kommentera