Luleå HF

115719 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1987601

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vi är inte alls bra idag. Som du nämner så har våra backar problem med att plocka bort motståndare framför eget. Har varnat för att vi behöver en Engsund till.
Mmm, inte alls den start på säsongen och spel jag hade hoppats på. Än så länge tycker jag att vi har visat upp ett typiskt spel som ett lag mellan plats 8-12 och ineffektiviteten förföljer oss likt Höjdhopparen och Ap-Lindberg, tyvärr.
Men men, började inte förra säsongen trevande också?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Jo, var det inte fyra torskar i rad efter premiärvinsten?

Jag tror att Luleås spel står och faller med bra backar - som dels ger vakterna det stöd de behöver (vilket de inte gör idag) - dels kan ge linorna den trygghet de behöver för att koncentrera sig på anfallsspel när det är dags för det.

De här backarna vi har kunde ju ifjol ofta hålla spelet uppe utmärkt i alla fall i försvar medan de inte alls var så starka som man kunde hoppats i anfall - speciellt eftersom vi hur länge som helst saknat en back med ett rejält kanonskott från blå.

Men i år har det varit mer tveksamt. Erik är ju kung, men har inte dominerat lika mycket i år. Lill-Nisse är betydligt bättre i år än i fjol framför allt offensivt men blir nog också detsamma i försvaret när han nu har Erik som mentor. Och Engsund har ju länge varit grymt stark.

Men det är tre backar det. Och man behöver nog 6-7 backar som fungerar på den nivån; gärna också ytterligare en riktigt stark back.

I våras, när Skuggan och Bulan fyllde laget snabbt kändes det stabilt, men nu gör det inte det, tyvärr. Hoppas väl att vi växer efter inledningen som i fjol, som du påpekade.
Kommentera