Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1987708

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
När det gäller vakterna håller jag Lassi och Berguven på riktigt hög nivå med för närvarande lite fördel för Lassi framför allt eftersom jag tycker att han läser spelet lite snabbare och är snabbare att flytta sig, men båda håller utmärkt för det försvarsspelspel som Luleå ska spela.

Men om inte backarna gör sitt jobb perfekt - tar bort returer, tar bort spelare som kommer in framför vakten - ja, då räcker det inte. Igår släppte vi in hela fyra mål av Malmö och väsentligen handlade det om att Berguven gjorde det jobb han ska - men backarna gjorde det inte! Det duger inte att de inte neutraliserar spelare som utan att störas får stå framför mål och eventuellt få tag på returer och ännu mindre att de tillåter Malmöspelare att i stort sett bli 2 mot 0 mot vår vakt närmaste kvadratmetrarna framför målet, medan backarna står på hälarna och tittar på.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Plastlaget Apan fyllde som bekant på med en köpespelare sent och man fick tag på "forwarden" Pontus Widerström som har ett långt curriculum vitae innehållande otroligt lite poäng men jävligt många utvisningsminuter.

Som alla förstås är han inte inköpt för att bidra med poängskörd och för att spela fulspel.

Och första matchen han släpps in i en lina - brunkarlinan - hinner inte halva första perioden spelas innan han levererar det han inköpts av platslaget för att göra.

Ett brutal påhopp och matchstraff samt därmed anmälan till Disciplinnämnden, som nu kommer med beslutet:

Ingen avstängning och inget ytterligare straff.

Que?

Disciplinnämnden motiverar sitt beslut på följande sätt:

Nyckelfaktorer
• Tacklingen är sen och sker på en spelare som slappnat av
• Tacklingen sker Nord-Syd med tid för motspelaren att uppfatta att den tacklande spelaren kommer mot honom och därmed förbereda sig på en kroppskontakt
• Utredningen ger inte stöd för att Pontus Widerström innan tacklingen hunnit uppfatta att motspelaren har slappnat av

Jaharru! Vinklades den sekvens DN tittade på för att de inte skulle upptäcka nyckelfaktor 4 och 5:

• Busen hoppar in tacklingen uppåt så rejält att hans båda skridskor lämnar isen.
• Den våldsamma kollisionen sker med kortsargen bara några meter bakom den spelare som blir tacklad, med risk för fall med nacke mot sarg...

Om nu plastlaget Apan inte drar sig för att köpa in och instruera "spelare" att skita i motståndares hälsa känns det riktigt obra att DN inte markerar direkt utan att flåbusen släpps fri att fortsätta till han lyckas skada.
Kommentera