Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1989155

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Trygg seger men lite folk på läktaren bara >4300, några färre än rekordpubliken i
Nu har vi Sellgren på G, stabilare försvarsspel och nyförvärv som målar. Det går åt rätt håll.

LHC med Bert vid rodret gör ingen succé, sist i tabellen, kanske blir det annorlunda när monstret kommer tillbaks annars ryker han nog trots 3 års kontrakt
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Jo, skönt att vi vann och att det var tämligen komfortabelt trots allt - jag såg inte matchen men det verkar som att vår överlägsna styrka på målvaktssidan gjorde det omöjligen för Pungen att konstra igår.

Och verkligen: hur ska Pungen hantera det här? De lyckades ju etablera sig i Elitserien / SHL och har hållit sig kvar länge nu. Pungens stil har ju varit att satsa på en förstafemma med starka spetsforwards och de har haft pengar att köpa vad de önskade för att få till en sådan. Och ofta har de haft en förstalina som varit bäst eller tillhört de bästa i Elitserien / SHL.

Den säsongen de skulle ha lyckats ta sitt eftertraktade Glud var den säsongen då Huselius och Tallinder visade det extremt usla omdömet vid landslagssamling på hotell vid Stureplan i Sthlm på natten smög ut och lurade med sig en påverkad flicka för gangbang. Allt kom ju ut och nu i efterhand kan man ifrågasätta och förvånas över att de hängdes offentligt på det sätt de gjorde. Visst, det var så korkat att de var värda att åka på extrema straff. Men hängas offentligt dagen efter? Knappast.

I vilket fall - Pungen visade värdegrunnnnd och kastade Husse och samtidigt det glud de helt säkert annars fått. Och det var den chans de hade.

Annars har de år efter år med stark förstalina alltid fallit eftersom de aldrig haft backar som räckt till.

Och senaste åren har deras vandring nedåt blivit allt tydligare. Ändrat om helt i ledningen och tycks ha mindre pengar nu dessutom.

Att signa CryBert för tre år kändes verkligen som en helt remarkabel felbedömning och vänta var att Pungen skulle få problem och att de skulle hamna i lägen då huvudtränaren skulle ifrågasättas - vem det än skulle ha varit.

Och nu har allt startat - sist i tabellen redan och allt man kan säga är att det kommer att bli en intressant höst och hur ska Pungen kunna hantera detta? Speciellt när Trottoarkanten och Oskars inleder så starkt. Två allsvenska rookies förväntas ju bli räddningsplankor och belägga minst en av bottenplatserna men kommer de att göra det?

Annars kan krisen bli total för Pungen...vihar en spännande höst framför oss:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Jobbade sent idag så hann inte se matchen, men glad blev man när man kollade liverapporteringen. Och Styrman? Två mål än så länge denna säsong. Tror man ska fortsätta totalsåga honom, då verkar han göra mål. Fortfarande dålig i egen zon men gör två mål var femte match så är han halvt förlåten iaf.
Kommentera