Luleå HF

115740 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1996839

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Yep! De tar poäng av varandra där nere i bottenhalvan och håller fast de sex i gyttjan. Två av lagen kommer att tvingas kvala för att bli kvar innan SHL halvstänger säsongen efteråt då bara ett lag kommer att flyttas ned i fortsättningen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha. Bara att konstatera att vi fått en tabell, där en topp av åtta lag formerats, följt av ett jättegap ned till de sex lagen i botten.

TOPPEN
Röglet, Frölunda, Warulfven, Djurgårn och Luleå var väntade i toppen och har också levererat på den nivå man räknat med. Vi kan redan nu förutsätta att denna kvintett av lag kommer att bli kvar här uppe. Lag, som kommer att dominera SHL hela säsongen och därefter slutspelet.

Sedan har vi några marulkar bland hermelinerna. HV, Öret och Apan. Något av lagen hänger nog på för att bilda topp sex, men de andra faller väl framöver åtminstone ned till mittenpartiet av tabellen. Blir kanske HV som kommit igång, medan flyt-Apan gärna får haverera. De har fått oförtjänt väl betalt för highstickings-möllers krumbukter fram till nu och det är dags att spelet börjar gå i baklås medan Tommy Dalton står och tittar på från båset utan att agera. Vi hoppas att stortorsken mot Röglet igår blir startpunkten och att den följs av ytterligare en försmädlig förlust på tisdag.

Nere i botten har nu spelats så många omgångar att de lag som där nu harvar nog väsentligen blir kvar. Att Malmö skulle börja tappa efter hyggliga positioner några år var väntat. Vidare att Pungen skulle bli där i träsket - speciellt med CryBert som ansvarig. Och Pölsan var ju ett högriskprojekt redan från start och tycks infria förväntningarna. Och så Läjkers, lite mer oväntat, men det verkar som att Hallams magi änk-ligen förlorat kraften. "Uppifrån" bland bottensextetten har ju rookiegängen Trottoarkanten och Oskars anslutit och efter den inledande och väntade rookiehysterien håller de nu på att landa och kommer förstås att fortsatt dala ned mot botten. Frågan är om något-några av de övriga fyra hänger på debaclet nere i streckstrid så att inte Trottaren-Oskars blir avhängda? Mest troligt blir det i så fall Pungen, men Pölsan kanske hänger på?
Kommentera