Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1998825

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Passande och korrekt beskrivning.Riktigt j-a fula och medvetna påhopp på målvakterna och SeMer blundade.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
När nu samtliga lag spelat minst 25% av SHL-serien har vi kunskap för att hyggligt väl kunna gissa hur det kommer att gå.

Delar upp det i två omgångar och först bedömer vi de sämre lagen.

NEDRE HALVAN

Oskarshamn och Trottoarkantens IF började serien starkt - som man alltid väntar sig att rookielag ska göra - men därefter har verkligheten hunnit i kapp lagen och nu är de båda med raska steg på väg att falla rakt ned till bottenplatserna.

Frågan är närmast om de blir ensamma om det, hängs av tidigt, och kan börja ställa in sig på kvalspel framåt våren?

Eller om något eller några lag gör dem sällskap och det blir streckstrider framöver?

Läjkers i år har varit en rejäl besvikelse. Man har helt enkelt inte det spelarmaterial man behöver. Men Sam Hallam har ju ett enastående facit och kommer verkligen inte att sparkas. Och även om det tar/tagit tid kommer nog Sam att fixa detta.

Pölsan var ju svårtippad redan före säsong; fågel eller fisk? Och startade som fisk. Rekryterat en hel del spetskompetens framåt men däremot tappat enormt på backsidan. Vilket inneburit att linorna knappast lyckas med något framåt eftersom spelet bakifrån förstås inte alls fungerar. Men efter den inledande chocken borde de kunna hämta sig om spelarna får klart för sig att det är hårt arbete som gäller och av och till visar de ju att de förstått. Så de kommer nog.

Malmö? Ja, det här laget har inte presterat som förväntat och var tämligen chanslösa mot Luleå igår, men det var också tydligt vad problemet handlade om: ganska många spelare som latade sig och ej var beredda att göra det som krävdes för laget. Kan inte tro att Peter ANdersson kommer att acceptera det och även han kommer nog att få igång ett LAG så småningom.

Vad har vi kvar då?

Pungen förstås. Går ut starkt i många matcher, men visar gång på gång hur duktiga man är på att tappa allt och torska till slut. Ganska tydligt att det har att göra med huvudtränarens instruktioner "Tuta och kör!" som han inbillat sig räcker frän tidigare erfarenhet. Nej, Pungen räcker inte till och någon tränare att få igång ett ej fungerande lag har de förstås inte. Så Pungen kan nog bli kvar därnere och erbjuda Oskars och Trottoaren en räddningsplanka.

Slutligen. Apan. Fortfarande ett poängförsprång gentemot övriga lag i bottenhalvan, men Apan har en lång tradition med anor som visat att ingen klubb kan så totalt tappa stilen och gå från vinnande till att bli förlorande. Apan inledde med att ta en del vinster men på senare tid har de fått rejält med stryk och sjunker. Nu tar de in ytterligare köpespelare när plastlaget förstärker med mannekängen i målet och Kiiskinen bland forwards. Men håller Kiiskinens rygg? Mycket tveksamt. Vi når nu fram till november, som i alla år varit Apans akilleshäl då de kan torska hur mycket som helst och lyckas de följa traditionen kan de komma att ramla djupt ned i träsket. Och då mentalt kollapsa, som Apan har väldiga anor av göra just det. Säkert är det inte, men det finns en risk - eller chans, beroende av hur man ser på saken - att Apan kan komplettera Pungen som undre strecklagskonkurrenter tillsammans med Oskars och Trottaren.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi vrider klockan tillbaka till tidigt 2010-tal, en tid då Apan kommit upp i Elitserien igen och det går bättre och bättre för laget. Bland annat har de vunnit nästan allt mot Luleå åren efter att de tagit sig upp och nere i Schtan har de vunnit samtliga matcher mot Luleå.
Men så kommer den kväll då Luleå äntligen lyckas vinna i Skellefteå. Senare på kvällen, när en buss med Luleås supportrar är på väg hem, har några lagt sig i bakhåll med stenbumlingar på en bro över vägen och när bussen passerar kastas stenarna. Fönsterrutor krossas, glasbitar yr och blod stänker från supportrarna.

Nästa dag kan vi läsa följande i tidningarna:



"Lasse J om skadegörelsen: ”Fruktansvärt tragiskt”
Luleås supporterbuss attackerades på väg hem från bortamatchen mot Skellefteå.
Skellefteå AIK:s sportchef Lasse Johansson tycker att det är bedrövligt.
– När folk kastar sten undrar jag var samhället och idrotten är på väg, säger han till Sportbladet.

Matchen mellan Skellefteå och Luleå i Elitserien fick ett tråkigt efterspel. Luleås supporterbuss attackerades på väg hem från Skellefteå.
– Det är några jävla idioter som har kastat stora stenar, säger assisterande tränaren Bert Robertsson
Supporterklubben fördömer
Under fredagskvällen gick Skellefteå AIK:s supporterklubb och fördömde det inträffade.
”Det har kommit till Supportklubbens kännedom att det har förekommit skadegörelse mot Luleå Hockeys supporterbuss. Skellefteå AIK:s Supporterklubb fördömer å det skarpaste det som hänt och tar bestämt avstånd från agerandet, det är under inga omständigheter något som supporterklubben står bakom.” skriver supporterklubben i ett uttalande.
”Undrar vad man håller på med”
Lasse Johansson, sportchef i Skellefteå, är nedstämd när Sportbladet når honom.
– Det är fruktansvärt tragiskt och bedrövligt att det har hänt. Man undrar vad man håller på med, så är det. Det tråkiga är att det drabbar Luleå. All heder till deras supportrar som har hanterat det bra, säger han.
– Vi har löst allting så de kommer hem i kväll och har haft en jättebra dialog med dem. Men det är fruktansvärt tragiskt och bedrövligt, avslutar Johansson."



KOMMENTAR
Ja, det var en mycket trist händelse, men all respekt till Apan som så tydligt tog avstånd.

Nej, jag "skojar". Ovanstående mediaartikel är ordagrant återgiven, men den gäller händelsen när Kristianstads buss attackerats efter vinsten borta mot Timrå. Jag har alltså bytt ut namnen på lagen och på ledarna.

När det gäller attacken mot Luleås supporterbuss är sanningen den att Apfolk inte reagerade det minsta utan höll käft. Tillfrågade om varför förklarade de att "det är inte bevisat att det var några Skellefteåsupportrar som låg bakom, det var säkert bara en slump att Luleås buss attackerades".

Fast att Apfolk höll käft är inte helt sant. Apans hov-journalist Fehlman (ej anställd av Apan men synnerligen intimt inblandad; sålde böcker om Apan de "författat" tillsammans, hade alltid direktkontakt med apledarna och förde ut de ryjten och påståenden de önskade spridda som "anonyma källor") polisanmälde händelsen. Ja, inte attacken på bussen utan att någon ringt hem till honom på kvällen, vilket Fehlman menade var en olaglig attack på hans privatliv.

Det som hade hänt var att Fehlman på morgonen innan match på Folkbladets förstasida med jätterubrik skrivit till Luleås supportrar: STANNA HEMMA, IDIOTER! Och från supporterbussen efter attacken, mitt bland glasskärvor och blödande supportrar, ringde någon och sökte Fehlman för att informera honom om vad som hänt.

Så idag kan vi hylla och respektera Timrå som uppträder som en hockeyklubb ska.

Till skillnad från Apan, som följer sektens värdegrunnnnnnnd….
Uppladdat:

450x300-apgollum_9.pngapgollum_9.png

Kommentera