Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1999957

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nope, helt ok att skalla och slåss från bås med rätt tröja på sig
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Noterar att Sanny är rätt så hemma för en gångs skull: I samband med närkamp vid sarg åker Everbergs klubba in i båset. Det är inte så ovanligt, och då brukar de i båset ta tag i klubban. Högström håller dock i klubban länge. Då slår Everberg till honom, men inte speciellt hårt. Där borde det varit 2 min på båda spelarna.

Men sedan kommer slaget och för det skulle det varit ett eget rejält extrastraff på Högström.

Nye domarbasen uttalar sig: "Det ska vara en femma på Högström och inte en tvåa. Det ska vara en femma för fighting. Det här ska läsas in under den regeln, även om det är ett gränsfall, säger Thorsbrink. För att det ska vara ett matchstraff ska det vara avsikt att skada, ett slag utan handske, eller flera slag mot huvudet. Det här handlar om ett slag. Jag kan bara förhålla mig till hur regelverket ser ut och ta beslut efter det. Från vår sida, utifrån det vi har att förhålla oss till, så kommer det inte ske någon anmälan."

Och därmed har denne Thorsbrink visat extremt dåligt omdöme och att han hajjar inte ett j-a jota. Kollade upp honom något och han är tydligen från Kramfors, dvs höga kusten, men bor numera i Uppsala, så gissningsvis anfrätt av Fjollträskstyckande.

Högström tar av Everberg hjälmen och tar därefter tag i håret på Everberg varefter han smäller in en rak höger i ansiktet på Everberg som går pladask i isen.

Grejen är den att det inte är slaget utan när Everberg går i isen utan skyddande hjälm som det går riktigt illa. Den iskrocken innebär ett riktigt stort våld mot huvudet och hjärnskakning är självklar.

Och som synes har Högström med berått mot och med flera stegs planering orsakat en riktigt svår skada på Everberg. Det här är inte någon liten miss "han råkade vända sig, vilken ingen räknat med" eller liknande. Utan en helt j-a oacceptabel gärning, ett våld precis av den typ som ska bort från hockeyn.

Och Högström får ingenting, dvs det blev en dubbelutvisning, vilket det skulle varit för hans håller klubban och för Everbergs första mjuka slag.

Men för det otroligt fula överfallet får Högström ingenting, eftersom Lärling INTE rapporterar det till Disciplinnämnden. Och NOLLAN Thorsbrink påstår att det är korrekt: han hade ju inte tagit av sig handsken, han delade bara ut ett slag, han var inte ute efter att skada....

J-a braknolla, j-a inkompetenta j-a skitstövel. Att agera korrekt efter en händelse som denne är för fan precis vad du måste kunna göra som domarbas.

AVGÅ!

Visst kan svenska zebror förbättra mycket men med hänsyn till de alarmerande många hjärnskakningar vi sett på senare år är det absolut nödvändigt att zebrorna att de agerar för att motverka sådant. Och skulle de missa eller t o m inte missa - men döma fel - ska det åtgärdas via situationsrummets anmälan och via domarbasens kommentarer.

Och i detta läge gör du bort dig fullständigt, kramforsare! SKÄMMES, TAMMEFAN! OCH AVGÅ!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: I "Örnen har landat" faller örnen eftersom Oberst Kurt Steins Fallschirmjeger beslutar sig att under de fejkade amerikanska dräkterna vara iklädda sina egna uniformer. Men att de misslyckades betyder kanske inte att planen ska överges.

Kanske vi spelar i gårdartröjor under våra egna? Och när vi vill skallas eller överfalla folk drar vi upp våra egna tröjor så ser de DIF-tröjorna och vare sig zebror eller SeMer kommer sig för att visa ut/anmäla?

Kan fungerar om vi känner för att köra på vakter eller slå klubba i ansikte eller paketet på motståndare också, men då får man ha Apdräkt under.
Kommentera