Luleå HF

115800 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2000420

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Bra att de tog sitt förnuft till fånga och lyssnade på oss till slut😎
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Fint att vi sa ifrån på skarpen.

Dock har jag läst motiveringar, från såväl disciplinnämnd som av media och alla andra aktörer.

Och det är skrämmande att läsa hur de tror att ett slag på käften är det som är det allvarliga.

Så är det inte.

Det är när Everberg från två meters höjd faller rakt ned på isen som det riktigt allvarliga våldet uppstår. Där kommer den rejäla hjärnskakningen. Slaget på käften sätter igång det hela men troligen hade han pallat det och hämtat sig, men när han faller är hjärnan i lite lätt rörelse innan i kraniet och när han slår i isen - PANG! Där kommer den större skadan.

I vanliga fall skyddas spelare som faller till isen lite grann av hjälmen, som dämpar fallet och det här är i själva verket den dominerande anledningen till att man bär hjälm i hockey.

Men. Högström tar först av Everberg hjälmen innan han håller honom i hårt för att han inte ska komma undan.

Och att först ha avlägsnat skyddet - hjälmen - och sedan slå till... DET ÄR DET RIKTIGT ALLVARLIGA, DET ÄR VAD SOM VISAR REJÄLT ATT HÖGSTRÖM ÄR UTE EFTER ATT ALLVARLIGT SKADA MOTSTÅNDAREN, DET ÄR VAD SOM BORDE RENDERAT HONOM 5, KANSKE 10 MATCHER.

OCH DET ÄR VAD VARE SIG DISCIPLINNÄMND ELLER NÅGON ANNAN AV HOCKEYNS AKTÖRER INTE BEGRIPIT!

En av zebrorna på matchen var Molgan Johansson och denne ingår i själva verket i ett projekt för att skydda mot hjärnskakningar. Men när det verkligen händer något, då visar han att han inte fattar ett j-a dugg.

När fan ska fåntrattarna begripa att de måste anlita medicinsk expertis för att bedöma frågorna korrekt? Jag har god lust att rapportera nollorna för kvacksalveri.
Kommentera