Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2009831

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Börjar bli dags att ställa in sig på tisdagens första tre av sex perioder i Champions - period 4-6 spelas klart på tisdagen en vecka senare.

Lausanne - Luleå Hockey
Frölunda - Biel

Djurgården - Red Bull Munich
Mountfield - Zug

Tre svenska lag och tre schweiziska lag, samt ett tyskt och ett tjeckiskt lag. Medan alla finska lag är försvunna. Lagen från Schweiz tränas av finländare, förutom Zug som har Dan Tangnes.

Hur kommer det att gå? Ja, när det gäller ena halvan borde Luleå och Frölunda som alltid går långt i Champions kunna vinna sina matcher vilket innebär att det i så fall torde blir Luleå-Frölunda i semifinal i januari. OM det går som det borde, men lagen från Schweiz - Biel och Lausanne - kan förstås inte alls räknas ut och visst kan de överraska. Vi får spela om det innan vi vet.

Den andra halvan känns enklare. Skulle normalt tro att München och Zug vinner dessa kvartar och sedan möts i semi.

Lausanne har 21 spelare från Schweiz, 3 kanadicker, 3 finländare, 1 lett och svensken Jonas Juhnland i laget.

Det är slående hur jämna alla matcher som Lausanne spelat varit:

Minsk - Lausanne 3-2 OT
Lahtis - Lausanne 4-5 straffar
Lausanne - Minsk 3-2
Lausanne - Lahtis 4-3 straffar
Trinec - Lausanne 2-1 OT
Lausanne - Trinec 5-3

Plzen - Lausanne 1-2
Lausanne - Plzen 3-4; övertid Lausanne - Plzen 1-0

Gissningsvis blir det jämnt och målsnålt mot Luleå också.

Så tisdag 20.15 Lausanne - Luleå!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Några allsvenska matcher idag och Timrå har redan vunnit sin match, men nu pågår Bofors-MooDoo, som står 3-0 efter en riktig rallarperiod nr 1, då zebrorna hittade inte mindre än 14 utvisningsminuter genom att blåsa för allt de såg och inte såg. Jag såg lite av perioden och imponerade bl a av oväntad skicklighet i dynamitlaget när det gäller Apans bidrag till modern hockey "Benen försvinner". Ruffelbofors är inte oväntat bäst i Allsvenskan på PP, och två av de tre målen har de satt med sådant special team. Någon minut in på andra perioden, utvisning på en MooDooist och tredje PP-målet för Bofors till 4-0...

Jag börjar ledsna nå ini helvitte på "benen försvinner". Det är ju historiens värste filmare fulspelande fuskaren Fläskberget. Och när vi nu änk-ligen slipper denna vidrige sabotör av hockey, är det för jävligt att "Arvet efter Fläskberget" ska äckla och sabotera vår hockey. Fler och fler klubbar tycks ha upptäckt denna möjlighet, trist nog.

Det handlar om att när en "spelare/fuskare" noterar att någon motståndare nuddar honom på något sätt som iofs kan uppfattas som ej tillåtet, vanligen med klubban, så låter "spelaren/fuskaren" båda benen försvinna och följden blir förstås att han faller pladask på isen. Och zebrorna reagerar ofelbart med att utvisa den motståndare som är i närheten.

Det blir en j-a underlig hockey när den ska domineras av sådan skit och speciellt när det kombineras med att lärlingen sitter i Sthlm och dömer bort alla regelrätta mål om han "inte kan utesluta" att vakten varit nuddad, skit samma om det överhuvudtaget haft någon effekt på vakten eller målet.
Kommentera