Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2009779

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Svanru: Mycket fint att ni spöade Frölunda igen! Jo, vi vet att era linor kommer att ösa in mål, vi får nöja oss med att inte släppa in och hoppas på 1-0-vinster:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Börjar bli dags att ställa in sig på tisdagens första tre av sex perioder i Champions - period 4-6 spelas klart på tisdagen en vecka senare.

Lausanne - Luleå Hockey
Frölunda - Biel

Djurgården - Red Bull Munich
Mountfield - Zug

Tre svenska lag och tre schweiziska lag, samt ett tyskt och ett tjeckiskt lag. Medan alla finska lag är försvunna. Lagen från Schweiz tränas av finländare, förutom Zug som har Dan Tangnes.

Hur kommer det att gå? Ja, när det gäller ena halvan borde Luleå och Frölunda som alltid går långt i Champions kunna vinna sina matcher vilket innebär att det i så fall torde blir Luleå-Frölunda i semifinal i januari. OM det går som det borde, men lagen från Schweiz - Biel och Lausanne - kan förstås inte alls räknas ut och visst kan de överraska. Vi får spela om det innan vi vet.

Den andra halvan känns enklare. Skulle normalt tro att München och Zug vinner dessa kvartar och sedan möts i semi.

Lausanne har 21 spelare från Schweiz, 3 kanadicker, 3 finländare, 1 lett och svensken Jonas Juhnland i laget.

Det är slående hur jämna alla matcher som Lausanne spelat varit:

Minsk - Lausanne 3-2 OT
Lahtis - Lausanne 4-5 straffar
Lausanne - Minsk 3-2
Lausanne - Lahtis 4-3 straffar
Trinec - Lausanne 2-1 OT
Lausanne - Trinec 5-3

Plzen - Lausanne 1-2
Lausanne - Plzen 3-4; övertid Lausanne - Plzen 1-0

Gissningsvis blir det jämnt och målsnålt mot Luleå också.

Så tisdag 20.15 Lausanne - Luleå!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så noterar vi att platslaget från Schtan får skämmas.Sedan ApPea och Näsan genom histories värsta köpfester tömt Apans börs har stackarna lill-Nisses farsa och Erik Forssell fått nöja sig med B-sortering, köpa spelare som ingen annan vill ha eftersom de är skadade, kassa eller allmänt slut. Men det är vad Apan fått satsa på eftersom det som regel varit gratis, eller kunnat kombineras med skattesmitning.

Nu är det Pontus Widerström som är på tapeten. Sparkad från sin klubb och hela sommaren gått utan kontrakt till dess att Apan slog till i början av september.

Men vad köper man? En forward som konsekvent, år efter år, har betydligt fler utvisningsminuter än poäng. Eller på ren svenska: en buse.

Han körde ju igång snabbt i SHL.

Redan i september fick han en matchstraff efter en brutal pååkning i matchen mot Läjkers på en icke tacklingsbar spelare, men Disciplinnämnden gjorde bort sig och friade honom. Vilket stackars Malmö fick betala för igår, då nämnde Widrigström upprepade sig med en lika ful pååkning på en icke tacklingsbar spelare. Matchzebrorna igår sket i att ens visa ut fulingen, men nu griper Disciplinnämnden in och gör om samt gör rätt. Och stänger av fulingen.

Lär inte påverka Apa så mycket. Fulingen går bara som extraforward och får inte många byten per match, släpps bara in för att överfalla motståndare tycks det.
Kommentera