Luleå HF

115478 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2010362

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det är självklart väldigt stor skillnad i kvalitet mellan ha och shl men i ha så gör Löven det väldigt bra. Finns en liten oro att de gör en AIK från ifjol. Dominerar serien för att sen förlora då det gäller. Men jag tycker ändå att de verkar ha ett sånt spelarmaterial och grundspel så de borde klara det bättre än AIK ifjol.
Hursomhelst så om Lövens, Modos och Timrås framgångar fortsätter så kommer det att bli ett spännande kval till våren.
Extra kul att följa Löven då det finns många ex Pite och Lulespelare och ledare i klubben
Mer åskådare i Umeå för att följa sitt lag än lillebror norrut. 4308 mot Mora en måndag imponerar...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Håller med dig om att det finns en liten oro att de gör en så kallad AIK men det finns en viss skillnad mellan dessa två HA lag!!
En är att vi har PK vid rodret och han är aktiv redan nu med att knyta upp spelare..
En annan viktig sak är att våra spetsspelare som laget kryddats med kom in i ett tidigt skede vilket inte var fallet i AIK som tog i dem sent på säsongen..
Så med andra ord så har vårt spelsystemet satt sig i truppen redan..

Vi har dessutom en förste vakt som är grymt bra, sen måste man även hylla Pettersson, vår andre vakt som inte är långt efter..
Man ser att laget litar även på honom och därför känns det tryckt oavsett vem av dem som står..

Man kan inte annat än vara stolt av vårt publiksnitt, kring 4000 oavsett speldag.. Var lite låg siffra mot TIK borta, trodde på mer publik en fredagskväll..

Man hörde på Jacob Andersson att han längtade tillbaka när han satt på läktaren och tittade på när vi slog BIK borta..
Ska bli intressant om den talangen också ska slarvas bort av laget som har sin ishall i staden som egentligen inte finns..

Nu håller man tummarna för att Luleå ska gå långt i CHL, tur att det finns i huvudsak riktiga hockey föreningar i Norrland som ligger i topp numera..

Slutligen en liten sak, Vad har SKAIK, Vännäs HC och riktiga AIK gemensamt?
De ligger inte i topp i den serie de spelar i och samtliga spelar i gul/svart!..
Bara Västerås IK i HA som någorlunda håller stilen!..

Trevlig kväll på er alla..
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu är Luleå Hockey i Lausanne, som nyligen utnämnts till "världens bästa småstad" och det är väl trevligt att spelarna får besöka en sådan fin plats.

Några CHL-relaterade fakta:
Luleå Hockey är topprankat i CHL med totalt 20 poäng på åtta matcher, Lausanne HC är rankad åtta med 15 poäng. Luleå är det näst målgladaste laget i CHL med 33 mål, Lausanne har gjort 25 mål.

Än mer trevligt att bland spelarna räknar vi in Emil Larsson som är med truppen ned och möjligen spelar redan i kväll.

Och ytterligare trevligt att se klubbars symboler mot varandra. Här nedan har vi Lausannes, som verkar vara ett stiliserat lejon, på samma sätt som andra klubbar kör med apor och annat, liksom vi själva under en period hade en björn, med plan att "utveckla" den till något mer eller mindre obeskrivbart.

Men så blev det inte. Och det kan vi tacka Luleås supportrar för, som förklarade för klubbledningen att det inte var OK. Och klubbledningen lyssnade.

Med följd att vi nu åter har det vackraste av klubbmärken och andra kan bara beundra oss. Speciellt de som kör med en Apa som märke.
Kommentera