Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2018449

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Full omgång i SHL idag, sista matcherna 2019 och därefter har vi spelat boråt 60% av serien.

TOPPEN
När det gäller toppsex ska vi väl vänta oss att Luleå spöar Trottoarkanten utan större problem och nog borde väl Warulfven spöa Apan borta inför tomma stolar. Och nog ska väl Gangsteröret kunna vara pung-krockare borta?

Mer intressant kanske att se om HV vinner hemma mot Frölunda? Jag tycker ju inte att HV har ett lag på högsta nivå men knepigt nog har det gnott sig upp och slår de Frölunda idag har det iaf teoretiskt chans att gå upp till plats 2 i SHL. Iogs med en respektive två matcher fler spelade än Frölunda och Warulfven men ändå.

Röglet-Djurgårn också intressant batalj. Man tänker ju på hur elegant Röglet spelade ut Djurgårn på Hovet i höstas, när Zorro Höglander förnedrade gårdarna och när DIF-Högström skämde ut sig för sitt extremt fula överfall på Rögle-Dannis, något som borde renderat 10-15 matchers YTTERLIGARE avstängning. Båda laagen starka för att i sluttabellen ligga uppe bland topp sex men de har drabbats svårt av skador. Röglet verkar ha något kunnat komma igen på senare tid, Djurgården detsamma även om de sistnämnda varvat bra insatser med platt fall.

BOTTEN
Här har det ju blivit trevligare:-) Det mest trista vore väl om typ Oskars och Trottoaren blev akterseglade tidigt och hela kampen där nere var över med 30-40% av serien. Men CryBerts fiasko i Pungen lovar ju gott: det finns goda förutsättningar för att vi ska få ha tre lag som fightas in på målsnöret vid kakelväggen om att slippa möta t ex Burkölen och MooDoo. Just nu har vi alla tre bottenlagen inom en ynka pinne och jag tror att alla tre förmodligen kammar noll idag.

MITTENSÖRJAN
Ja, här har vi den intressanta mittenportionen med
• Apan,
• Djurgårn,
• Malmö,
• Läjkers,
• Pölsan.
En kamp, där de som lyckas bäst kan få upp ett eller två lag bland topp sex, kanske, medan Svarte-Petter kommer att få spelslut; dock troligen utan att riskera passeras av två av bottenlagen och riskera kval, gissar man.

Jag är rätt säker på att Djurgårn och Läjkers kommer att segla ifrån de övriga under våren. De två lagen är helt enkelt för bra och Läjkrarna, som länge låg där nere i botten har successivt klättrat och klättrat och kommer att fortsätta klättra. Djurgården börjar bli komplett när skadade viktiga spelare kommit åter, när Dicken klivit in och snart får de tillbaka spetsar från Småkronorna. Mycket möjligt att ena eller kanske båda dessa lag når toppsex t o m.

Malmö? Nja, de är ju i grunden ett lag med ganska lata spelare som har svårt att mobilisera energi under SHL som de betraktar som en enda stor novemberlunk, då de sparar sig, i väntan på slutspel och där blir de minst en nivå bättre och livsfarliga för vem som helst. Vanligen vinner de varannan match, torskar varannan, nästan oberoende av vilka lag som står på andra sidan isen. Men om något tycks de ha blivit lite mer engagerade på senare tid; skulle gissa att de tämligen bekvämt blir kvar på en social slutspelsplats. Gör tillräckligt, för att slippa åka under strecket, men ids inte ta i för att klättra högre.

Då har vi kvar bara Apan och Pölsan. Och jag tror att det kommer att stå mellan dessa två lag när det gäller plats 10-11. I detta nu ligger ju Pölsan hela 9p efter Apan och ännu har inte Pölsat fått ihop något stabilt spel alls, så gissningsvis blir de kvar där nere på plats 11. Men OM det lossnar för Pölsan - då kan det bli kamp mot Apan till slut. Båda lagen har ju i detta nu hela 24 omgångar och 72 poäng att fightas om. Och ur den synvinkeln vore det förstås trevligt om Pölsan tar Malmö idag medan Apan torskar mot Ulfven. Ju närmare Pölsan kommer och ju närmare plats 11 Apan dras ned till, desto mer desperata och hysteriska blir sektens plastlag från blygden och desto mer kommer de att bränna ut sig på att kämpa in puck efter sarg för att slå iväg meningslösa skott PÅ målvakten eller utanför mål.

Efter våra tuffa matcher mot Warulfven x2 samt Frölunda x 2 senaste veckorna känns förstås en match hemma mot Trottoarkantens IF som en enkel match.

Och det är väl just det som innebär en risk. Kom ihåg när vi mötte Trottoaren borta senast vann de väl skotten i första perioden med ungefär 47-1 och bara tack vare utmärkt målvaktande hängde vi kvar, innan vi skärpte oss och körde över Trottoaren i andra och tredje perioden. Ingen underskattning i dag, tack!

Matcherna:
Luleå HF - Leksands IF
HV 71 - Frölunda HC
Skellefteå AIK - Färjestad BK
Linköping HC - Örebro HK
Rögle BK - Djurgårdens IF
Brynäs IF - IF Malmö Redhawks
Växjö Lakers HC - IK Oskarshamn
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Intressant positioner avseende special teams för lagen:

Powerplay efficiency:
13. Trottoarkanten 13,79%
14. Luleå 13,19%

Boxplay efficiency:
1. Luleå 87,95%
14. Trottoarkanten 70,13%

När det gäller PP handlar det ju bara om hur många mål laget GJORT i spelformen, medan jag tycker att man borde räkna in hur många mål laget släppt IN när de lirat 5 mot 4. Luleå har släppt in ett sådant mål medan Trottaren har släppt in hela fyra mål i egen PP, därmed sämst i serien på att hålla tätt där. Och det betyder förstås att igen-kligen är Trottoarkantens IF sämst i ligan både i PP och i box.

SÅ vi borde väl hoppas på zebror som är blåskåta idag.

Kan också påpeka att Trottarkantens usla box inte har gjort ett enda mål i boxplay, sämst i serien på sådant. Luleå däremot har målat i egne box, gjort hela 5 mål i den spelformen, inget lag i ligan är bättre på det. Så i boxspel har Luleå släppt in 10 mål - men också gjort 5 mål - vilket innebär att i princip har vi ungefär 95% effektivitet i boxspel. Underbart.

Och samtidigt helt sjukt att förstå hur Luleå i special teams kan vara så otroligt bra i BP samt så otroligt kassa i PP. Mer ordning och reda på Trottoarkantens IF, som är sämst på båda sätten.
Kommentera