Luleå HF

115678 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2018473

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Oj såg dom här på Skellefteå AIK fans facebooksida! Nu kan man inte leva på gamla meriter men det var lite kul läsning 🥰
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Ja, det var lite svårt att läsa så jag var nära att radera inlägget omedelbart, eftersom jag snarast uppfattade det som ett inlägg av den där spm brukar lägga enradare om sin "våta, varma, snäva... Sedan lyckades jag läsa tabellerna och fann att det var precis så.

Intressanta tabeller, och speciellt intressant blir det när nästa decennium skall sammanställas, då kommer ni säkert att toppa lika bra. Fast i allsvenskan.

Men OK, om den här tabellen. Den är felaktig, till att börja med. Påstår att Apan och flera andra lag spelat 526 matcher under decenniet. Det är helt felaktigt antal, troligen beroende av att vederbörande räknat på fingrarna och inte korrigerat för sexfingriga händer.

Dessutom har Apan - "av helt oklar anledning" - låtsas som att Apans säsonger och matcher fr o m 2006 inte finns. Nå, det kan vi ju ordna upp. Jag lägger till en tabell över de resultaten också så att Apan kan glänsa med HELA den tid de varit uppe i Elitserien SHL senaste runt trettio år sedan.

Personligen tycker jag som de flesta andra att om man ska visa upp vad laget presterat ska man visa allt, inte plocka bort mindre imponerande insatser a la Apan.

Så här har vi i nästa tabell Elitserien SHL under hela den period från 1984 som Luleå Hockey spelat i Elitserien. 36:e säsongen i obruten följd och därmed överskådlig tid för de flesta som numera följer hockey och så gjort i många generationer.

Intressant att notera att under denna långa tid har vi sju lag - the original seven - som totalt dominerar med Luleå som tvåa efter Ulfven. Shit, så bra vi är!

Tre lag i bottenbotten och så femton halvdana lag i mittensörjan av typen Karlskrona, Apan och liknande halvdravel.
Kommentera