Luleå HF

115475 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2018587

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Signature: Hmm, jag håller med dig, dvs enligt regelverket och praxis är det korrekt OM inte axeln träffar huvudet först, innan resten av kroppen träffar resten av kroppen. Lite oklart vad som träffade först kanske.

Men poängen från mig är att vi måste få bort axel mot huvud-tacklingarna vilka är de som helt dominerande är skyldiga till alla hjärnskakningar vi ser och alla spelare som får lägga ned karriären efter flera sådana.

Axelkåpan är ju stenhård med syfte att skydda axeln från skador. Men, följden av att den kåpan kontinuerligt används som vapen vid tacklingar, har blivit att den orsakar hjärnskador till höger och vänster. Tänk dig en rejält bolstrad mjuk kåpa. Den skulle hyggligt väl skydda axeln och framför allt skulle den inte alls vara lika farlig för den som träffades i huvudet av dem. Ungefär som boxare med deras bolstrade handskar - skulle de slåss utan handskar skulle dels frekvens handskador öka, dels antalet ihjälslagna boxare öka.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: eller boxas med kevlar-kåpor på knytnävarna...

Helt sjukt att dessa axel- och armbågskåpor inte är förbjudna ännu. Vi borde göra en skrivelse till SHL:s och allsvenskans lagläkare och be dem skriva under.

Vi kanske kan få Yelverton Tegnér att dra i detta, han har väl [email protected] ?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ok, delar ditt resonemang runt axelkåpan mm. I detta fallet får vi anse att de linjerade männen hade rätt i och med att spelarna i båda lagen verkade acceptera domslutet.

För övrigt kan man tycka/ tro att norrlänningar (med björnapproach) skulle vara ett lag som går på mycket kraft/ styrka/ fart utan finess. Kan inte vara mer fel när det gäller finess. Satan vilka kluriga lösningar ni har i spelet med stor skicklighet.

Det här är en match som vi ändå kan ta :)
Kommentera