Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2018640

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ok, delar ditt resonemang runt axelkåpan mm. I detta fallet får vi anse att de linjerade männen hade rätt i och med att spelarna i båda lagen verkade acceptera domslutet.

För övrigt kan man tycka/ tro att norrlänningar (med björnapproach) skulle vara ett lag som går på mycket kraft/ styrka/ fart utan finess. Kan inte vara mer fel när det gäller finess. Satan vilka kluriga lösningar ni har i spelet med stor skicklighet.

Det här är en match som vi ändå kan ta :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Signature: Fint, vi är helt överens.

Tack för fina och korrekta bedömningar. Och du har rätt, vi spelar inte fysisk hockey och saknar starka tacklare, förutom då Engsund och i någon mån Tyrväinen. Idén bakom Luleås spel är förstås att samtliga spelare arbetar hårt över hela isen och ligger nära motståndarna och gör livet trist för dem, samt att när vi får puck är vi duktiga på att i egen zon spela oss ur hög press och sedan satsar vi på att snabbt och finurligt anfallsspel ske leta fram tillräckligt med chanser. Inga av dessa kvaliteer tillför förstås något i PP där vi är närmast paralyserade och spelar meningslös ståhockey.

När det gäller ert lag har ni ju ett giftigt snabbt och produktivt anfallsspel som skulle fira stora triumfer i Allsvenskan men i SHL är det mycket fokus på att neutralisera och stänga ned motståndarnas anfallsspel numera och därför inte lätt för er att få betalt. Dock när det gäller ert försvarsspel imponerar det inte för att uttrycka det försiktigt. Konstigt att inte Melin jobbat för att få till det - för några år sedan instruerade han Gnaget att spela sådan hockey och fick det att fungera så bra att AIK, i en kvartsfinal, slog ut Luleå som då vunnit serien. Nu har jag inte sett tillräckligt mycket av ert spel men vet ju att ni rekruyetat Daniel Gunnarsson och Frallan, som vi känner väl från Lulöeå, även om det var några år sedan.

Frallan en otroligt vacker offensiv back när det fungerar, med bandyskicklig isåkning, men detta kombinerat med ibland lite ointresse för de defensiva uppgifterna och ibland rejält slarviga misstag i egen zon.

Gunnarsson, en kille som jag aldrig tyckte direkt kämpade tillräckligt och inte gjorde sitt jobb ordentligt i försvaret. Och som var en katstrof i anfallsspel där han stod vi blå och sköt bort puck efter puck när han inte t o m schabblade ut den - tappade puck vid blå och gav kontringar. En gång satt det NHL-scouter på läktarna som skulle studera honom (ung sto back) och den matchen var han jävligt btra - kastade sig i skottlinjen, skitsnabb och neutraliserade motståndarforwards överallt och noggrann snabb passare eller rimlig skytt från blå, i stället för det vanliga slarviga drället. Det gav mig uppfattningen att han sket i laget för sitt egen överdrivna ego och jag var mycket nöjd när han lämnade oss.

I vilket fall, det ser förstås svårt ut för er och om ni inte lyckas under våren peta Oskars och Pungen under er får ni nog kvala mot Burkölen eller något annat lag för att bli kvar. Det KAN bli svårt, Allsvenska topplagen känns starka den här säsongen. Men chansen finns ju; kanske större att ta plats 12 än att klara kval i år.
Kommentera