Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2019491

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Farley lämnar Luleå av personliga skäl. Hålet ska fyllas av spelare som återvänder från skador och av juniorer.

Jag tycker det verkar vara en bra lösning, om Farley, som fått väldigt lite speltid och även varit skadad, inte heller är motiverad så gör man rätt. Hålet blir inte stort. Gillar annars hans spelstil att gå direkt på mål och med en extrem aggressivitet offensivt. Det är säkert den bästa lösningen för båda parter och frigör lite stålar för föreningen som ju flaggat för klen ekonomi om man inte går långt i slutspelet. Tror heller inte att han skulle fått nytt kontrakt, det gick väl ut i vår vill jag minnas.

Undrar om han åker tillbaks över pölen eller till Umeå?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Jo, Widing - som idag är klar för Djurgårn - och Farley ersätts ju av Emil Larsson och Filip Hållander som kommit tillbaka från skador. Så vi ska nog klara oss.

När det gäller Farley sprakade det ju väldigt och gick skitbra för honom och Connolly i samma lina förra hösten, men den magin har ju inte återkommit.

Är förstås alltid bra att ha en bred trupp för att kunna klara sig om skador uppstår på spelare, men samtidigt fint att reducera utgifterna för att eventuellt kunna använda för annat. Om man tänker på vad vi skulle behöva framåt slutspelet och som kanske skulle kunna bli tillgängligt tidigt i år skulle man vilja se en back.

Visst, vi har ett försvarsspel som är landets mest effektiva någonsin - som jag la fram fakta för igår - men vår akilleshäl, som man gärna skulle vilja se fixad innan slutspelet då krav kan bli rejält större - vore en stark defensiv back som kunde rensa framför vårt mål om det hettar till ordentligt och som gärna skulle få ligga inne med ett rejält skott från blå i PP.

Men det är nog inte troligt att så sker förstås.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Han får hemskt gärna komma till Umeå och hjälpa oss upp till SHL. Tror dock inte hans roll skulle bli så stor som han själv kanske hoppas i Umeå heller. Troligtvis i en tredjefemma med Liss och Weigel.

Ni kan få Emil Lundberg som tack!
Kommentera