Luleå HF

115479 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2020276

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: bullshit. ! Typiskt vänsterpack att göra politisk sak, rasism och nazistkortet kommer fram direkt.! Det här har enbart med att Zlatan köpte in sig i Hammarby!!!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tikkare: Ditt tidigare inlägg blev anmält, men fick stå kvar, eftersom det var jämförbart med det inlägg du svarade på.

Nu kom du dock med ett nytt inlägg, där du överhuvudtaget inte diskuterar ämnet utan väljer att attackera den skribent som svarat dig.

Ditt senaste inlägg bedöms därmed INTE fylla kraven på denna sida och det elimineras, samtidigt som du får en timmes avstängning som markering.

Med lite erfarenhet och tankeverksamhet inser man att "Det förslag som Olle ger är korkat eftersom...." är acceptabelt medan "Olle är korkad, punkt" inte är det.

Och det är hela saken.

TILLÄGG: En timmes avstängning var inte oväntat otillräckligt eftersom du återkom därefter, på en lägre nivå än tidigare. Nåväl, "Tikkare", då får du liiite längre tid på dig att fundera på varför du inte är välkommen här.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tikkare: Förslaget att Zlatans staty skulle ha rests i Rosengård är inte dumt alls. Antingen där eller så utanför Friends Arena i Stockholm, vilket jag själv anser skulle ha varit rätt plats och även om jag inte hängde med om turerna när det beslutades att välja Malmö i stället för Sthlm, tycker jag att det var riktigt fel beslut där.

Plus att det varit rimligt att vänta tio år efter karriären avslutats, men när det gäller Sveriges bäste sparkbollsspelare någonsin blir det förstås svårt att hänvisa till regler som gäller för alla andra.

Om man funderar på vilket lag som ska ha heder av Zlatan och Zlatans bedrifter finns det en lång lista:

Malmö BI
BK Flagg
FBK Balkan
Malmö FF
Ajax
Juventus
Internazionale
Barcelona
Milan
Paris Saint-Germain
Manchester United
Milan
+ svenska landslaget

Malmö FF är EN av klubbarna, men kanske inte så självklar för Zlatan som oinsatta kan tro. Faktum är att Zlatan bara spelade 14 matcher i Allsvenskan för MFF (+ 40 matcher i Superettan). Innan dess hade han förstås som pojk och junior flera år i klubben, men lika många i andra Malmöklubbar som pojke.

Han har själv beskrivit hur han som pojkspelare i MFF var med om att en polis, som var pappa till en av övriga pojkar i laget, skickade ett brev till föräldrarna till samtliga pojkspelare (utom till Zlatans pappa) och försökte mobilisera dessa till en gemensam lista där de krävde att Zlatan skulle sparkas ur MFF, annars skulle alla övriga pojkar lämna MFF; en kampanj som inte lyckades dock. Vidare hur MFF-ledaren Hasse Borg skötte övergången till Ajax på sådant sätt att MFF fick alla pengar och Zlatan småskit.

Och hur mycket annat kan han ha drabbats av?

Personligen tror jag att han har en liten plats i hjärtat för MFF, men en mycket mindre plats än man kan tro. Visst, när Paris spelade mot MFF bjöd Zlatan på en amssa biljetter för lokala åskådare men jag tror att det i första hand gällde en minoritet av invånarna han ville bjuda på det "Du kan ta pojken från Rosengård, men du kan inte ta Rosengård från pojken."

Gemene man och gemene MFF:are kanske slarvigt och oinsatt fått för sig att Zlatan borde ha uppfattningen "Hurra, hurra, vad Sverige är bra och hur sparkbollen ger alla lika och rättvisa villkor att ta sig fram och göra karriär (och MFF som själva motorn i Zlatans fall)".

Men jag tror snarare att han har uppfattningen att samhället är orättvist och att pojkar uppfödda i svåra områden och med föräldrar med utländska namn har det svårare än andra. Och att MFF mycket väl kan vara en klubb där detta är mer tydligt än i många andra klubbar.

När han slarvigt attackerade Janne Andersson för att inte ta med invandrare var det nog sådant han ville komma åt. Eller när Sveriges dåvarande statsminister Reinfeldt påstod att det kändes fint att Sverige tagit in en invandrare som Zlatan i laget. Zlatan är född i Malmö… Hammarby dårå? Ja, kolla in årets lag där var och varannan spelares efternamn slutar på -ic; inte så konstigt att Zlatan kan ha gillat den inställningen.

Jag tycker personligen att de, som gillar MFF, kan vara stolta för att han under ett antal år tillhörde MFF, men samtidigt inse att Zlatan nådde dit han nådde för att han var Zlatan, inte för att han var MFFare.

Massor av spelare som är starkt förknippade med speciellt en klubb, har faktiskt spelat också för andra konkurrerande klubbar. Nacka Skoglund gick från Bajen till Riktiga AIK och en j-a massa hockeyspelare har gått från Hammarby till Djurgårn. Öret köpte över miljonkedjan från Apan, Malmö köpte en landslagsfemma från Warulfven, och så vidare.

Och då gäller det spelare som SPELAT för konkurrerande klubbar . Det har Zlatan icke gjort, om vi nu inte ska räkna Barcelona, Milan etc som konkurrenter till MFF. Nu handlar det om tiden EFTER Zlatans karriär, där han köpt in sig som delägare 25% i Hammarby, vilket troligen inte ger honom speciellt inflytande, men lite glans över Bajen och det är Bajen värda.

Men visst finns det exempel på hur supportrar överreagerat när spelare inte varit lika "trogna" en klubb som de själva.

Dessa "supportrar" har vanligen uppfattningen att de har "större hjärta" för sin klubb i sparkboll eller hockey än andra har medan jag har uppfattningen att klubben i fråga helst klarat sig utan dessa "supportrar", som också ofta kan återfinnas vid andra hulligandåd i "klubbens" färger.

Eller, som det uttrycktes av någon häromdagen: "Stenkasting på bussar,,slagsmål på matcher. Jag har full förståelse för föräldrar som går med sina barn på matchet att sån skit ska inte barn behöva bevittna."

Det är inte konstigt att sparkboll och hockey drar till sig en svans av personer som finner en plats där man får älska och hata och visa känslor, men som annars skulle finna sin plats på andra "arenor" och i vissa fall gör både-och. Det här är en svans som ingen klubb önskar ha, men ju större stad det gäller, desto troligare att där finns ett större antal sådana "supportrar" som det möjligen är bra att de finns där, i stället för att härja på annat håll. Men en hel del av dem måste helt enkelt portas från arenorna eftersom de är alldeles för galna. Vilket dock inte hindrar dem för att utöva sitt "supportande" utanför matcherna, förutsatt de inte sitter fängslade.

Över till Malmö och Zlatans staty.

Menar du seriöst att MFF-supportrar i allmänhet, ja, till och med riktigt inbitna MFF-supportrar som följer sitt lag i vått och torrt, skulle få för sig att attackera statyn på det sätt som gjorts gång på gång?

Inser du inte att det fåtal som hittar på sådant jävulstyg är "supportrar" som ingen vill ha något att göra med.

Du skriver "Det här har enbart med att Zlatan köpte in sig i Hammarby!!!"

Jag tror inte alls på ditt påstående, som du inser. Att Zlatan köpte in sig i Hammarby var gnistan, men orsaken och bakgrunden är betydligt mer komplex och min förmodan att de, som hittat på detta, bär bruna byxor och wife beaters, är säkert mycket närmare sanningen än din tro att det "enbart handlar om Zlatans investeringar".
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Oavsett vem som bär ansvar så borde statyn flyttas till Rosengård och inte vid Malmö arena. Tycker inte Zlatan representerat MFF utan Rosengård och där kan han stå. Sätt en staty på Rosenberg vid arenan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tikkare: Jag är övertygad om att du har fel. Zlatan har i åratal varit ett rött skynke för patrasket och nu ser dom sin chans.
Kommentera