Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2020377

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tikkare: Ditt tidigare inlägg blev anmält, men fick stå kvar, eftersom det var jämförbart med det inlägg du svarade på.

Nu kom du dock med ett nytt inlägg, där du överhuvudtaget inte diskuterar ämnet utan väljer att attackera den skribent som svarat dig.

Ditt senaste inlägg bedöms därmed INTE fylla kraven på denna sida och det elimineras, samtidigt som du får en timmes avstängning som markering.

Med lite erfarenhet och tankeverksamhet inser man att "Det förslag som Olle ger är korkat eftersom...." är acceptabelt medan "Olle är korkad, punkt" inte är det.

Och det är hela saken.

TILLÄGG: En timmes avstängning var inte oväntat otillräckligt eftersom du återkom därefter, på en lägre nivå än tidigare. Nåväl, "Tikkare", då får du liiite längre tid på dig att fundera på varför du inte är välkommen här.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Junis-VM, final.

Ojoj. En final med många ansikten.

Lill-Kanada utvisad x massor inledningsvis men står emot. Fast till slut tar Lill-Ryssens starkare lag kommandot och drar iväg till 3-1 och det känns riktigt klart.

Men Kanadensare i slutet av matcher där viljan är vad som behövs är beundransvärda. Lyckas vända till 3-4, bl a efter ett Zibanejad-mål.

Varpå Lill-Ryssen trycker på för att nå kvittering och förlängning.

Ryssarna tvingar Kanada till att ta utvisning och tar ut vakten för att med 6 mot 4 jaga kvittering.

Då slår en kanadick puck-ut men NÄR pucken är över plexit och utanför arenan studsar den på en kanadensisk filmkameras objektiv - och studsar in igen!

Inte så konstigt, känns självklart att det ska visas ut ytterligare en kanadick och med 6 mot 3 och en minut kvar att spela tycks det självklart att ryssarna kommer att kvittera.

Men VAD gör zebrorna? Blundar för utvisningen! Spelet fortsätter och då "hittar" zebrorna nya utvisningar fast på ryssar och Vips! har vi att matchen slutar med kanadensiskt PP.

OK, Otroligt imponerande upphämtning och fantastisk, beundransvärd vilja av kanadensarna på slutet av matchen.

Men jag är förbannat less på att se zebror och regelverk gynna nordamerikaner under former som känns som fusk, när de tillräckligt många gånger gynnat mer eller mindre samma sida.

Idag gynnades Kanadas juniorer i VM mot Ryssland, efter videogranskning.

För något år sedan gynnades US of D:s damer i VM mot Finland, efter videogranskning i fem minuter.

För några år sedan gynnades Kanadas seniorer i VM mot Sverige, efter videogranskning i fem minuter.

Den sistnnämnda händelsen ligger såpass tillbaka i tiden att någon kanske inte kommer ihåg, men det handlade om sudden death-avgörande om VM-Gludet och Kanda försökte få¨in en puck som fanns under den svenske målvakten. Det fanns ingen som helst möjlighet att se om pucken var över linjen eller inte och mest troligt var den inte det. Men ändå dömdes mål varpå Kanada tog Gludet och Sverige fick silver.

Och då har vi inte ens tagit upp alla zebraskandaler som NHL gav order om under Canada Cup på sin tid.

Känns inte som att sportslighet och rättvisa är speciellt viktiga företeelser på andra sidan Atlanten.
Kommentera