Luleå HF

115816 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2020471

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Junis-VM, final.

Ojoj. En final med många ansikten.

Lill-Kanada utvisad x massor inledningsvis men står emot. Fast till slut tar Lill-Ryssens starkare lag kommandot och drar iväg till 3-1 och det känns riktigt klart.

Men Kanadensare i slutet av matcher där viljan är vad som behövs är beundransvärda. Lyckas vända till 3-4, bl a efter ett Zibanejad-mål.

Varpå Lill-Ryssen trycker på för att nå kvittering och förlängning.

Ryssarna tvingar Kanada till att ta utvisning och tar ut vakten för att med 6 mot 4 jaga kvittering.

Då slår en kanadick puck-ut men NÄR pucken är över plexit och utanför arenan studsar den på en kanadensisk filmkameras objektiv - och studsar in igen!

Inte så konstigt, känns självklart att det ska visas ut ytterligare en kanadick och med 6 mot 3 och en minut kvar att spela tycks det självklart att ryssarna kommer att kvittera.

Men VAD gör zebrorna? Blundar för utvisningen! Spelet fortsätter och då "hittar" zebrorna nya utvisningar fast på ryssar och Vips! har vi att matchen slutar med kanadensiskt PP.

OK, Otroligt imponerande upphämtning och fantastisk, beundransvärd vilja av kanadensarna på slutet av matchen.

Men jag är förbannat less på att se zebror och regelverk gynna nordamerikaner under former som känns som fusk, när de tillräckligt många gånger gynnat mer eller mindre samma sida.

Idag gynnades Kanadas juniorer i VM mot Ryssland, efter videogranskning.

För något år sedan gynnades US of D:s damer i VM mot Finland, efter videogranskning i fem minuter.

För några år sedan gynnades Kanadas seniorer i VM mot Sverige, efter videogranskning i fem minuter.

Den sistnnämnda händelsen ligger såpass tillbaka i tiden att någon kanske inte kommer ihåg, men det handlade om sudden death-avgörande om VM-Gludet och Kanda försökte få¨in en puck som fanns under den svenske målvakten. Det fanns ingen som helst möjlighet att se om pucken var över linjen eller inte och mest troligt var den inte det. Men ändå dömdes mål varpå Kanada tog Gludet och Sverige fick silver.

Och då har vi inte ens tagit upp alla zebraskandaler som NHL gav order om under Canada Cup på sin tid.

Känns inte som att sportslighet och rättvisa är speciellt viktiga företeelser på andra sidan Atlanten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu har ryktena fått stormstyrka och vad som påstås är att Pölsan sparkar Sundqvist på måndag och att Ove Molin ersätter. Men det sägs vara temporärt, medan de fortsätter fundera på ny huvudtränare.

Inte oväntat. Pölsan är som Frölunda var förut: Alla tränare kommer att sparkas, det är regeln. Med några undantag.

Och eftersom Pölsan fastnat rejält nere under strecket mellan lag på plats 10 och 11 var det tämligen självklart att då blir det sparken i ett lag som Pölsan.

Nästa lag torde väl bli Pungen och för övrigt är Trottoarkanten ett sådant lag som gärna sparkar. Däremot kan vi vara säkra på att Oskars INTE kommer att flytta sin tränare. Och övriga tränare känns väl rätt säkra, tills vidare. Men börjar Apan torska match efter match och dala i tabellen åker nog Tommy Dalton änk-ligen, även om han faktiskt för närvarande ser ohotad ut.

Detta med att sparka tränare känns lite överreklamerat. Mest känns det som att det är något som tabloiderna hittat på, att de börja kräva tränarspark och då faller klubbarna ofta till föga och sparkar tränaren, för att tabloiderna ska hylla dem för deras handlingskraft...

Kanske kunde de göra som spelare i NHL och andra platser: byta spelare mot spelare?

Magnus Sundqvist, CryBert Robertsson och Swinging Melin kunde skiftas med varandra.

CryBert till Pölsan - kanske hans vrålande på spelare skulle fungera med myterist Rödin med flera? Och Swinging Melin brukar ju träna Pungen gång på gång med några års mellanrum? Och kanske Sundqvist planerande på kammaren kunde fungera för Trottoarkanten?

Så skulle lagen slippa få betala för flera tränare samt leta på B-listan, dvs de som inte fick jobben i höstas?

Eller håller alla på att belägra Jonas Rönken Rönnqvist med övertalningsförsök. Just nu har vi ju Bulan som troligen den mest uppskattade tränaren i SHL och Rönken borde ju då uppfattas som Bulan de luxe? Eller tror vi numera att kraften bakom Rönkenhockeyn i Luleå var assisterande dvs Bulan? Nja och nej, jag tror inte det. Rönken gjorde ju redan dundersuccé i Allsvenskan med Almtuna och detta trots att han hade CryBert som ass. Fast jag tror att Bulan lärt sig Rönkenhockeyn av Rönken och nu utvecklat den vidare med den egenskap som han utan vidare är överlägset bäst på i SHL: feedback och live coachning.

Jaja, vi får se. Och kan vara tämligen säkra på att Pölsan sparkar tränare strax.
Kommentera