Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2020764

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, det här blir förstås lite överlappning men inför matchen i Delfinen mot Frölunda på annandagen - då vi KROSSADE Frölunda med 3-2 - lade jag in nedanstående redovisning avseende de gånger vi mött Frölunda i Slutspel. Och hur de utnyttjat huvudjakt, fulspel och köpta zebror i Göteborgsmatcherna.

I kväll får vi dessa huvudzebror - Robin Šír och Daniel Piechaczek - vilket låter som tjecker. Låt oss hoppas på en fin insats från deras sida och att vi slipper se dem köra hem från Göteborg i egna nya XC90:s...

Slutspelet, var det...


LULEÅS 10 SLUTSPEL MOT FRÖLUNDA


1. 1996 SHL FINAL: LULEÅ 3-1
Luleå - Frölunda 7 - 1
Frölunda - Luleå 6 - 2
Luleå - Frölunda 3 - 2
Frölunda - Luleå 2 - 3

Luleå krossade Frölunda i match ett varpå Frölunda i returen började fulspela så ini helvitte. Men Luleå svarade med samma mynt och visades vara starkare i den final, som allmänt anses vara den tuffaste som någonsin spelats i Sverige.

2. 1997 SHL KVARTSFINAL: LULEÅ 3-0
Luleå - Frölunda 5 - 3
Frölunda - Luleå 1 - 2
Luleå - Frölunda 3 - 2

Frölunda åkte på Luleå redan i kvarten året efter och var tämligen chanslösa.

3. 2005 SHL KVARTSFINAL: FRÖLUNDA 0-4
Luleå - Frölunda 3 - 7
Frölunda - Luleå 3 - 1
Luleå - Frölunda 0 - 5
Frölunda - Luleå 8-1

NHL-lockout-säsongen. Frölunda hade det med stor sannolikhet allra bästa laget som någonsin spelat i Elitserien SHL och krossade Luleå i kvarten i fyra raka; men den avgörande faktorn var målvakterna där Henke var i sin prime medan vi hade en inköpt pajas i målet: hade vi bytt vakter skulle Luleå ha vunnit denna kvartsfinal. Speciellt eftersom Mr Game Seven Justin Williams säkert hade avgjort en sjunde match.

4. 2009 SHL KVARTSFINAL: FRÖLUNDA 1-4
Luleå - Frölunda 5 - 1
Frölunda - Luleå 4 - 2
Luleå - Frölunda 1 - 5
Frölunda - Luleå 5 - 1
Frölunda - Luleå 1 - 0

En fruktansvärd mygeldrabbning och ett helt otroligt fusk. Luleå hade Limpan Omark med flera och äckeljävulen Dahlén satte två svinaktiga junisar att punktmarkera Omark inklusive otroligt fula överfall på honom, som svinhöjdhopparen blundade för. Än värre hittade det förbannade svinet höjdhopparen på att i match fyra ge Obsut 2+2 minuter samtidigt för två påhittade utvisningar och därefter fick han sitta utvisad helt felaktigt i tre minuter medan Frölkunda gick från 0-0 till 3-0. Hela hockey-Sverige inklusive förbundet ansåg att det enda rimliga varit omspel men förbundet beslutade att "man hade inte tid med det".

5. 2013 SHL KVARTSFINAL: LULEÅ 4-2
Luleå - Frölunda 5 - 2
Frölunda - Luleå 2 - 0
Luleå - Frölunda 3 - 1
Frölunda - Luleå 4 - 3
Luleå - Frölunda 4 - 1
Frölunda - Luleå 2 - 4

Fröludna körde igång samma fusk med fula överfall och jakt på Luleåspelares huvuden vilket zebrorna blundade för. Men Luleå hade Fredrik Svensson, som spöade upp några frölundaspelare och hotade Joel med fight om han fortsatte huvudjakten. Varpå frölunda vek ned sig och Luleå vann.

6. 2015 CHL FINAL: LULEÅ 1-0
Luleå - Frölunda 4 - 2

Den underbara vändningen i Delfinen där Luleå på några minuter i tredje perioden hemma körde över Frölunda som grät ihjäl sig för att Fabbe låg kvar på isen sedan Frölunda smällt en klubba i ansiktet på honom.

7. 2015 SHL KVARTSFINAL: FRÖLUNDA 3-4
Frölunda - Luleå 3 - 2
Luleå - Frölunda 2 - 1
Frölunda - Luleå 1 - 3
Luleå - Frölunda 3 - 2
Frölunda - Luleå 3 - 2
Luleå - Frölunda 0 - 1
Frölunda - Luleå 4 - 2

Vidrig Frölundavändning när Luleå hade ledningen med 3-1 i matcher varpå Frölunda vann nästa match i sudd, vann också nästa match i sudd, och i sjunde matchen hade ledning 2-0 med 1.48 kvar av tredje och då satte 3-0 i Luleås öppna kasse, men Luleå på 12 sek gick upp till 3-2, och tryckte på för kvittering, men fick till slut även 4-2 i öppen kasse.

Men än vidrigare var Frölundas helt j-a fröktansvärda överfall på Cam Abbott. Cam i kamp om puck med två frölundaiter och då komemr en tredje fiskrens rakt framifrån och kastar sig upp med maximal kraft med axelskyddet målinrikrtat rakt i ansiktet på Cam, som med blodet sprutande från alla kroppsöppningar fick lämna isen och hockeykarriären. Varpå zebrorna och idiot-Sanny såg till att frölundaiten frikändes för det fruktansvärda överfallet. Följt av att zebrorna dessutom hittade på att Chris Abbott knätacklats, när han blev pååkt, och Riksidrottsnämnden fick gripa in och underkänna den helt felaktiga avstängning som disciplinnämnden, styrd av Sanny, hittat på.

8. 2015 CHL KVARTSFINAL: FRÖLUNDA 1-1
Luleå - Frölunda 3 - 2
Frölunda - Luleå 4 - 5, Straffar 3-1

FlytFrölunda igen. Lyckas få målmässigt oavgjort på 2 x 3 perioder, mållös sudd och så vinna straffläggningen-lotteriet.

9. 2016 SHL SEMIFINAL: FRÖLUNDA 4-2

Frölunda - Luleå 1 - 0
Luleå - Frölunda 4 - 2
Frölunda - Luleå 3 - 0
Luleå - Frölunda 2 - 1
Frölunda - Luleå 3 - 2
Luleå - Frölunda 2 - 8

Mycket jämnt där lagen tog alla hemmamatchen och Luleå i match 5 hade oavgjort borta i Scandal-i-analium men Frölunda vann efter 9 minuters övertid och därefter gick luften ur Luleå som hade "guldköpt" Rajala, McFlickier, Sweatt" etc.

10. 2019 SHL SEMIFINAL: FRÖLUNDA 4-1
Luleå - Frölunda 3 - 4
Frölunda - Luleå 2 - 0
Luleå - Frölunda 3 - 1
Frölunda - Luleå 3 - 0
Luleå - Frölunda 2 - 6

Och så drabbningen i våras. Luleå hade under säsongen drabbats av DRYGT EN HJÄRNSKAKNING PER MATCH mot Frölunda under serien, som regel utan att zebrorna brydde sig. Frölunda stal första matchen i Luleå och sedan lyckades vi inte komma igen: i denna första match utmärkte sig överfallsJoel genom att i första perioden smälla klubba med våldsam kraft i ansiktet på Erik Gustafsson vilket zebrorna tycket var värt bara två minuter; vidare fälldes Emil Larsson av ett otroligt fult pungslag bakifrån vilket ´zebrorna blundade för. Dessutom tog Frölunda ledningen med 0-1 i matchen sedan en frölundait åkt in en halv meter i Lassis målvaktzon och åkte på klubbarme som helt flyttade bort klubban just när skottet kom och gick in där klbban flyttats, Och till råga på allt vann Frölunda efter 17 minuters suddspel!

SAMMANFATTNING
Ja, fy fan, säger bara och anser att Frölunda vunnit många slutspel mot oss genom ett j-a fulspel kombinerat med att zebrorna varit så j-a pro-Frölunda att man knappast kan förklara det på annat sätt än att de varit köpta.

Och nu ska vi mötas fyra gånger på <4 veckor, varav vi förra veckan torskade första matchen borta i scandal-i-analium sedan zebrorna bl a hittat 5x2=10 min utvisningar på Luleå mot 0 på Frölunda i första perioden och Frölunda fick in vinstmålet till 1-0 med 41 sekunder kvar av tredje perioden.

I kväll möts vi i Delfinen och sedan i januari ska vi möta Frölunda i CHL-semifinal - naturligtvis den moraliska CHL-finalen.

Och till detta är det mycket troligt att Luleå får möta Frölunda i semifinal eller final i SM-slutspelet om några månader…

Jag tycker att det räcker nu. Räcker förbannat väl och vi har sett tillräckligt j-a mycket Frölundavinst på senare år, orsakat av fulspel och flyt.

Nu är det min förhoppning att Bulan visar sig ha fyllt ärmen med en massa taktiska ess och till att börja med spöar Frölunda ikväll och sedan gör detsamma i slutspelet för CHL och SHL också!

TILLÄGG:
Ja, vi vann ju mot Frölunda Annandagskväll när jag skrivet ovanstående. Hoppas vi fortsätter den fina trenden:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ingen Gustafsson som försvarsgeneral ikväll, trist eftersom han hör till toppen av backarna i hela SHL.
Kommentera