Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2039947

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja verkligen - man är riktigt stolt för att Luleå visat hur man har damlag vars spelare respekteras och behandlas juste, medan alla andra damhockeyspelare pekar på oss som exempel och dessutom vill till oss.

Se bara hur bengtén och de andra misshandlade sina duktiga damer så extremt att Sara Grahn till slut valde att söka sig till juvelen i damhockeykronan.

Medan alla andra bara kan hålla med som någon variant av #metoo...

Har själv jobbat intensivt med nåt sorts utbrott senaste veckorna och haft svårt att ens se lules matcher. men nu har jag efter 15 timmar i sträck blivit klar för att sova ostörd, men svårt att somna för jag brister i skratt gång på gång när du påminner om DamPungens "snälla, får vi en slant så vi kan resa till SM-final...Ha ha ha ha ha...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja.

Luleå Hockey mot Oskars idag.

Serieettan mot seriejumbon.

Kan väl bara sluta på ett sätt?

Ja, sannolikt. Det här är väl den match av de återstå sju där vi bör ha störst chans att ta tre poäng. Vi har ju kvar:

Oskars hemma 95
Filmlunda hemma 60
Röglet hemma 40
Djurgårn borta 40
Öret hemma 50
HV borta 60
Apan hemma 50
där siffrorna är min skattning över % chans att vinna.

Men det vet ju också spelarna och risk för underskattning förstås. Ungefär som senast, nere i Oskars i början av januari, när vi hade ledningen med 0-1 inför andra perioden då vi blev helt överkörda, förlorade skotten med 18-4 och Oskars vände till 3-1.

Vidare har vi ju varit i en formgrop senaste veckorna efter vodkakuppen, men det har ju kännts som att vi är på väg upp från den under senaste matcherna.

Vi har ju saknat en hel del spelare, men nu låter det ju som att Ilomäki går in igen...men så har det ju låtit senaste 5-6 matcherna. Olle och Einar var borta senast och det lät som att det inte skulle bli långvarigt, vi får se.

Å andra sidan har Oskars tappat en del sedan Åhlund fick sparken. Men vidare är de ju redan klara för kval och därmed har de mindre att kämpa med. Å femte sidan...kan ju ett lag som inte har något att spela för känna att pressen på dem försvunnit, spela ut och plötsligt fungera utmärkt...

Många om. Och många men.

Men helt klart en match vi dock har chans att vinna och nog vore det skönt. Skulle vi ta tre poäng ikväll innebär det att vi har minst 11 poäng plus målskillnad, i praktiken troligen 12 poäng alltså före lag 2 i tabellen med sex omgångar kvar. Vilket innebär att lag 2, för att passera oss, måste ta in 2 poäng på oss varje omgång. Visst, vi har tuffa matcher kvar, men att ta in 12 poäng, det går nog inte.

Sörsta hotet mot seriesegern är nog Röglet, som har en sexpoängsmatch mot oss.

Ponera att vi vinner mot Oskars samtidigt som Röglet slår Ulfven, och närmaste tre omgångarna får följande resultat:

Lule 0p mot Filmlunda
Röglet 3p mot Pungen

Luleå 0p mot Röglet

Djurgårn 3p mot Luleå
Röglet 3p mot Pölsan.

Inte alls otänkbart förstås. Och då är Röglet bara 2p bakom Luleå!

I slutomgångarna har vi sedan:

Luleå-Gangsteröret
Oskars-Röglet

HV-Luleå
Djurgårn-Röglet

Luleå-Apan
Röglet-Malmö

Kan Röglet ta in ytterligare 3p - eller 2p plus målskillnad; de öser in mål nu - i de tre omgångarna.

Fullt tänkbart.

Nej. Jag är inte alls säker på att vi vinner serien, inte ens om vi spöar Oskars ikväll. OM vi inte kommer upp ur formgropen ordentligt finns det en risk för att Röglet passerar oss. Tror jag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tänkte bara upplysa er experter på damhockey här att det inte alls räcker med 1 seger mot Brynäs i helgen, det är bäst av 5 matcher som gäller, så det krävs 2 segrar för att slippa resa tillbaka till Gävle nästa onsdag för match 4. I övrigt hade Luleå ganska mycket flyt som vann matchen igår, Brynäs var det bättre laget. Nu tror jag visserligen Luleå tar hem det där då man har en bättre spelartrupp och framför allt större bredd. Brynäs chans låg i att vinna match 1 och få momentum. Men roligt att de måste kämpa för att vinna numera iaf :-)
Kommentera