Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2071632

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Bara att acceptera. Apan mönstrar ett jättebästigast lag i år, och alla kommer de från apblygden.

Se bara nedanstående förstauppställning! Kan ju få vuxna män att börja dricka mjölk!

Speciellt JOAKOM förskräcker!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och så blir det intressant att följa damhockeyn framöver, nu när landet blivit av med Porkkabork och Boustedt; de båda gubbar som motarbetat svensk damhockey, ja, närmast saboterat och förstört damhockeyn under en följd av år.

Svårt att ropa hej ändå, eftersom många av de betonggubbar som dessa två galningar givit carte blanche att sabotera för damerna ännu finns kvar. Men vi hoppas.

När det gäller den nationella elithockeyn för damer har ju Luleå Hockeys damhockey fått en stor och genomgripande betydelse över landet. Fortfarande är det Luleå som leder utveckling och som givit damerna respekt och likvärdiga förutsättningar, men Luleås framgångar och imponerande damsatsning har givit avtryck över hela landet och många andra klubbar har hängt på och vill utmana.

Det har blivit en helt annan drive över damhockey och det är Luleå Hockey vi alla har att tacka för det.

Luleå har ju abonnerat på titeln svenska mästare och kunde ha tagit titeln i vår igen, om slutspelet genomförts. Men hårdsatsande dam-HV kunde ha tagit över, det får vi tyvärr aldrig veta. Vad vi vet, är att konkurrensen hårdnat och kommande säsong blir särdeles intressant.

Michelle Karvinen har efter alla fina år i Luleå nu lämnat, men vi har tagit in Cava och andra nya och det blir intressant att se hur det ska gå för Luleå nu.

Om det kommer vi att få diskutera mycket framöver.

Men nu bara för att uppmärksamma Maria Omberg. Skurholmsflickan som vaktat suveränt för oss i många år, men valde att trappa ned då först Sara Grahn sökt sig till Luleå och övertagit förstaspaden, och sedan Minatsu Murase anslutit.

Men sedan drog ju Minatsu med Kovacs, sedan gangster-Öret - klubben som finansierar sin köpe-verksamhet, finansierad av en jeppe med eknomiskt brottslig verksamhet, först slängt upp pengar i hemligt avtal, därefter själva läckt informationen för att sabotera för Luleå.

Och då klev pålitliga Maria Omberg in igen, förstärkte Luleå under våren. Respekt! Men nu är det över och Maria drar sig tillbaka.

Vem ersätter då?

Ja, faktiskt blir det Tindra Holm. Ni kommer ihåg Tindra? Duktig vaktflicka, trots att hon växt upp i Skellefteå där hennes farsa var och är vakttränare för Apans A-lag för herrar. Tindra hade imponerat så att hon fick vara vakt i Västerbottens POJK-lag i TV-pucken. Och 16 år gammal debuterade hon i SDHL!

Inte för Dam-Apan förstås, den fanns inte sedan ApPea lagt ned hela skiten - trots att de några år tidigare köpt in Bergsbyns damlag - men ApPea behövde en miljon för att pröjsa Patrik Zachrisson en mille under bordet, och frigjorde den millen genom att helt sonika lägga ned damlaget.

Nej, Tindra erbjöds att spela en match för Luleå Hockeys damlag i SDHL. Det blev en match som spelades i Kiruna och där motståndarna var dåvarande svenska mästarna, Damgården.

Hur det gick? Luleå Hockey vann med 7-0! Lilla Tindra höll alltså nollan och fick förstås årets bästa vaktstats i SDHL med 100% räddade skott. Vilken succé!

Bilden nedan är tagen efter matchen.

Lilla Tindra skulle då börja gymnasiet och i tidningarna förklarade hon att hon INTE skulle kunna bli kvar i Apschtan, eftersom de saknade damhockey.

Och alla insåg att hon skulle söka in på Luleå Hockeys gym.

Så vad hände? Riktigt pinsamt för Apan att deras egen målvaktstränares dotter nu skulle gå till Luleå. Så Apan kallade till presskonferens där ApPea berättade att nu skulle Apan bilda ett damhockeylag igen, med sikte på att bli "hela Norrbottens och Västerbottens" bästigaste damhockeylag med siktet inställt på SDHL.

Och Tindra lurades alltså kvar.

Hur har det gått sedan? Ja, tre förlorade år skulle jag säga. Först ett år hos DamApan men sedan gav hon upp där och har sedan kört två år för DaMooDoo, men resultaten har blivit lite sisådär.

Trist att hon tappade dessa tre år men nu kommer hon till oss, änk-ligen. Till landets ledande klubb för damhockey, till landets ledande vaktutbildare, till Luleå Hockey!

Det blir intressant att se om hon nu kan få den utveckling hon borde fått redan för tre år sedan, om inte den spritt språngande ApPea satt käppar i hjulet.

Välkommen till riktig damhockey och riktig vaktutbildning, Tindra, välkommen till Luleå Hockey!
Kommentera