Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2081361

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: undrar hur de ska klara situationen i Storbritannien, Frankrike, Spanien nu när allt tar ny fart. Hoppas det blir mindre spridning denna gång.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Charliejfz: Jo. Lock-down i all oändlighet fungerar ju inte och där har Sverige förvisso valt en mer hanterlig väg (dock ej utan brister). Sommarhalvåret med varma temperaturer och mycket utomhus har ju av tekniska skäl inneburit att det blivit bättre överallt men att man öppnade upp så pass nere på kontinenten var ju en kalkylerad risk av de länderna där de visste att det skulle leda till ökad spridning men de accepterade de för att de inte kunde vara utan de inkomster som turismen skulle innebära. Spanien-Frankrike drabbades ju hårdast, men även UK och Italien, Tyskland m fl.

Tror att dessa länder får köra vidare men utvidgade åtgärder som sätts in och sätts ut och det blir förvirrat.

Här i Sverige har vi ju efter att länge ha legat bland toppländer med dödsfall äntligen kommit ned och det blir högeligen intressant att se hur det nu kommer att fortsätta. I allt detta ligger att för de allra flesta är det ändå en relativt lindrig infektion men åtgärderna måste i första hand inriktas på att skydda de som löper hög risk dvs äldre, immunsupprimerade, lungsjuka, kraftigt överviktiga inklusive gravida (de två sistnämnda fr a eftersom minskad förmåga för lungor att expandera ner i buken vid inandning sänker lungans förmåga att hantera infektionen, plus att ingen vet något om risk för fosterskada vid tidig graviditet eftersom pandemin inte förekommit >9 månader ännu).

Min förhoppning för att Sverige ska bli acceptabelt skyddat framöver är att andningsskydd ska hinna rekommenderas, implementeras på viktiga områden; fr a för att skydda riskutsatta men också för att allmänheten i stort ska kunna vid behov välja att använda skydd i särskilda miljöer dvs fr a vintertid, inomhus begränsade utrymmen, tätt med folk. Gäller alltså taxi, kommunaltrafik fr a rusningstider, små affärer, offentliga toaletter, hissar etc. Det ÄR möjligt att smitta även om man inte har symptom; det ÄR möjligt att smitta luftburet dvs längre avstånd och tider och väldigt många utrymmen är otillräckligt ventilerade - öppna fönster och kör med KD isf AC. Korsdrag alltså;-)
Kommentera