Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2083344

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Isac Brännström förlänger två år. Det var nyheten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Idag kom regeringen ut ur garderoben och förklarade att de i mitten av oktober planerar meddela att ökningen av tillåten publik till 500/match kan tillåtas, inklusive att man ger Folkan i uppdrag att fortsatt utreda frågan relativt det epidemiologiska läget.

Lite besvärligt nu när SHL kastat om ordningen för att inte vissa lag ska drabbas mer än andra pga många hemmamatcher. Första veckorna av oktober har dock gullelaget Trottoarkantens IF knappt ågra hemmamatcher, så snart kommer väl Trottoarkants-Tjommen ut med att "Vi kan inte hålla på och ändra fram och tillbaka. Nu kör vi, att det blir lite random får man acceptera.".

Man kan konstatera att det varit en långbänk som hanterats förvirrat.

Se nedanstående bild från en läktare när Läjkers spelade senast. Varannan rad är tom och på rader med publik har man två tomma platser mellan varje åskådare.

Det här är förstås helt acceptabelt ur smittskyddssynpunkt och det är bedrövligt att man behövt så j-a lång tid för att komma fram till det - man är ju fortfarande inte där.

Detta förutsätter förstås att man kan hålla motsvarande ordning när det gäller köer till toaletter, kiosker, ölschapp samt in- och utpasseringar arenan, inklusive kommunaltrafik till och från match; samt personuppgifter varje åskådare för smittspårning om ev. smitta sker.

Dessutom torde det finns ytterligare möjligheter t ex att familj etc kan sitta tillsammans, samt att restauranger, loger etc kan bidra ytterligare.

Lite intressant att se vilka ekonomiska konsekvenser det blir för varje klubb förutsatt att det genomförs. Jag har använt de uppgifter som redovisats i den rapport som Ligan beställde från ett konsultföretag. Samt räknat på 17% hela året (dvs struntat i att ett antal matcher redan spelats och kommer att spelas med <17%) för att förenkla beräkningarna.

Man kan konstatera att Warulfven, HV, Apan och Läjkers borde kunna hantera säsongen utan att hamna på minus för eget kapital. Även om jag inte litar på Apans siffror, eftersom de i eget kapital räknat in ApPeas extremt överskattade värde på den egna lyxrestaurangen med ett mycket gott mat ryckte, men väsentligen utan betalande besökare.

Djurgårn, Luleå och HK Arslet kommer att ha negativt eget kapital 2021 men inte värre än att det bör kunna hanteras - snyggt av Luleå och Djurgårn att vara försiktiga med värvningar under sommaren.

Oskars och Malmoe går lite ytterligare back.

Men de klubbar som ser ut att få rejäla problem och landa på ett eget kapital med minus 20-30 miljoner efter säsongen är Pungen, Röglet, Gangsteröret, Trottoarkanten och Pölsan. Inte speciellt överraskande att flertalet av dessa klubbar under sommaren dominerat tidningarnas rapporter om nyinhandlade köpespelare. Konstaterar vidare att flera av lagen redan låg i botten av tabellen för SHL 2019-2020.

Utesluter inte alls att vi har några lag med kommande konkurs där. Och när det beror på att de inte rättat mun efter matsäck utan kastat ut pengar utan kontroll... Ja, då känns det rimligt att de INTE ska räddas av övriga SHL utan gott kan få hantera konsekvenserna - konkurs - själva.

RÄTTELSE: Nedan skriver jag Läge 2001 - det ska naturligtvis vara Läge 2021, efter säsongen 2020-2021.
Kommentera