Luleå HF

115816 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2085655

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Varför det skulle varit oväntat vet jag inte, men jag tror, på de anda politiska inlägg jag läst från dig att vi nog är olika i politiken. Om jag får dra ett vilt höftskott med vad jag läst misstänker jag att du är åt röda hållet medans jag drar åt det blå och politik har jag aldrig velat kommentera här på ett hockeyforum då det rör upp mer känslor än hockey även om jag personligen, politiskt, tycker du har haft fel ett x antal gånger. Men, jag nöjer mig helt och hållet med att vi är desto bättre överens vad det gäller hockey och håller mig till det istället och diskuterar politik på andra forum där det handlar om det.
Sen om andra vill lägga till politik här så bryr jag mig inte om det, jag försöker låta bli att diskutera det bara :-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
M.Lemiux: Tilltalande inställning att hålla sig till hockey på hockeysidor.

Men det pågår en pandemi som har en extrem effekt på människors villkor under några år över hela världen och den har också drabbat svensk elithockey väldigt. Det går f n inte att bortse från covid-19 vid diskussioner om hockey och då har även det sätt på vilket US of D:s ledning hanterar pandemin betydelse och får/riskerar få effekt för oss.

För övrigt har jag inställningen att bedömningar av trumpen snarare är av psykiatrisk än karaktär, men eftersom det gäller en så betydelsefull post som US president blir det politiskt, tyvärr.

Karln ljuger konstant om allt och alla, kallar sanningar för fake news när bevis på hur fel han har läggs fram, och är så omdömeslös i kombination med svårt narcissistiskt uppblåst att han inbillar sig att han utan kunskap vet bättre än experter på alla områden. Som det inte vore nog är han dessutom gravt kvinnoföraktande med otaliga historier om övergrepp på kvinnor ”you can grab their pussy, they don’t mind” samt när poliser dödat färgade vill han skicka poliser på de som demonstrerar mot det.

Han kom ju till makten med påståendet att han skulle ”make America great again” eftersom han var ”en strålande affärsman” men nu är det visat att hans affärer gått så dåligt att han 10 av 15 senaste åren inte betalt statsskatt, två av åren betalade han 750 USD per år. Nu hittar han på att det är utomlands som hans affärer går ”bra” men sanningen är att han finansierat dessa med enorma lån utomlands och majoriteten i Ryssland - skulle de kräva in betalning menar amerikanska undersökningar att han då skulle konka...gissa vad det kan ha för betydelse för hans relation med ryssarna. Andra uppmärksammade insatser internationellt är när han tog US ur den internationella klimatöverenskommelsen eftersom han ansåg att hotet mot klimatet bara var ett ”påhitt” eller när han drog in US medel till WHO mitt under pågående epidemi eftersom ”covid inte är så farligt”.

Jag delar uppfattningen med större delen av den amerikanska befolkningen bland de som bryr sig - att han är en korrupt clown med synnerligen vidrig personlighet. Bara fyra veckor till valet och några månader ytterligare till han får sparken och låt oss hoppas att han inte i desperation får för sig att ”vag the dog” och trycker på knappen.

I nuläget har trumpen enligt opinionsundersökningarna 45-0,6% majoritet i 22 stater med 170 delegater, de tar han nog.

Biden har har 7-87% majoritet i alla 21 stater med 233 delegater som demokraterna vann 2016, de tar han förstås.

Sedan har vi 5 stater (bl a Florida) med 89 delegater där Biden har 0,60-3,50% försprång. Skulle trumpen kunna passera och ta även de 5 staterna får han sammanlagt 259 delegater.

Men då återstår tre stater i det s k rostbältet:
• Pennsylvania 20 delegater 2016 0,70% REP, nu 7,40% DEM
• Michigan 16 delegater 2016 0,20% REP, nu 6,80% DEM
• Wisconsin 10 delegater 2016 0,80% REP, nu 5,60% DEM

För att trumpen ska få ”four more years” måste han vinna minst en av dessa tre stater och det känns väldigt osannolikt att han kan hämta hem så stor demokratisk övervikt just nu. Om något har ju opinionsundersökningarna efter presidentdebatten och covidbeskedet inneburit att det demokratiska försprånget ökat. Men det är de nämnda tre staterna man måste hålla koll på 3 november.
Kommentera