Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2085172

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
M.Lemiux: Hmm. Oväntad åsikt av dig, men man får acceptera att vi kan tänka olika. Själv anser jag att trumpens insatser varit en nationell och internationell katastrof.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Varför det skulle varit oväntat vet jag inte, men jag tror, på de anda politiska inlägg jag läst från dig att vi nog är olika i politiken. Om jag får dra ett vilt höftskott med vad jag läst misstänker jag att du är åt röda hållet medans jag drar åt det blå och politik har jag aldrig velat kommentera här på ett hockeyforum då det rör upp mer känslor än hockey även om jag personligen, politiskt, tycker du har haft fel ett x antal gånger. Men, jag nöjer mig helt och hållet med att vi är desto bättre överens vad det gäller hockey och håller mig till det istället och diskuterar politik på andra forum där det handlar om det.
Sen om andra vill lägga till politik här så bryr jag mig inte om det, jag försöker låta bli att diskutera det bara :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Luleå Hockey 2020/2021 - synpunkter efter inledningen av serien

Förra året dröjde det en tid in i serien, innan Bulans hockey etablerats i laget och framför allt syntes det på backspelet, som inledningsvis inte var så bra samspelt, men när det lossnade blev Luleå starka och det gällde därefter hela serien, som vi vann överlägset.

I år väntade jag mig samma bild, men fick fel: laget kan redan från början spela som det ska och antagligen beror det på att Bulan haft de allra flesta sedan förra året - de vet redan vad de ska göra.

Något som stört och förvirrat och därför gjort det lite svårt att kunna bedöma Luleå är zebrornas infernaliska frenesi att ta utvisning i tid och otid; ofta för väldigt tveksamma nuddningar, samtidigt som de kunnat blunda för riktigt fula saker, t ex när Lias Pettersson tacklade Berglund i huvudet vilket zebrorna tyckte var OK.

Det har alltså blivit en väldig mängs PP och box.

Luleå har fått spela hela 21 boxspel - inget lag har varit så utvisat. Men vi har lyckats leverera 85,71% räddade boxar, näst bäst i serien. Inte så konstigt, vi är alltid bra i box.

Vidare har vi lirat PP vid 16 tillfällen och levererat mäktiga 31,25 PP%, vilket är utmärkt. Även om det är överraskande att hela fem lag lyckats ännu bättre. Nå, det känns som att vårt PP kommer att lyfta i år och konstigt vore det annars sedan vi fått hem våran egen Linus Klasen, trollkarlen i PP.

Detta om special teams, men vad kan vi säga för övrigt?

Att vi varit klart bäst under första två perioderna. Men tappat rejält i tredje perioderna i varje match. Vi har vunnit alla fyra matcher vi spelat, men tredje perioderna har ju varit bedrövliga. Här har vi resultaten i tredje perioderna:

Luleå-Warulfven 1-2
Oskars-Luleå 2-0
Luleå-HV 0-2
Luleå-Läjkers 1-1

D v s vi har förlorat tredje perioden i 3/4 matcher och bara Klasens mål 29 sek före slut hindrade att vi förlorade tredje även mot Läjkers.

Vad är det som händer, i tredje perioderna?

Ja, det är ju hur tydligt som helst.

Luleåforwards är otroligt duktiga att pressa motståndarna högt i deras egen zon. Har vid upprepade sett hur motståndarbackar vid sarg bakom eget mål blir omringade av TRE (!) Luleåforwards och då ofta tappar puck. De gånger de lyckas försvara puck och nå medspelare, blir det inga snabba uppspel utan de får svårigheter att passera Luleås lag, där checkande forwards snabbt kommit hem. Och framför allt försvarar slottet samt nyper fast de motståndare som med puck kommer in efter sarg.

Följden blir att motståndarna ofta ger oss puck och spel i deras zon och större delen av spelet sker där. Och Luleås anfallsspel är fint med tuffa forwards som gärna letar plats i motståndarnas slott, orädda för fysiskt motstånd; när motståndarna kryper ihop och grötar till det i slottet får vi ofta öppet högre upp för backskott som numera tycks ha blivit bättre och ett fint verktyg för oss framåt.

Men i tredje tappar vi Lyuleås vinnande vapen, den höga pressen. Flera forwards är beredda fortsätta, men inte alla. Och försvinner några fungerar inte den höga forecheck andra försöker utan vi blir överspelade. Och ju längre perioden går, desto mer sjunker vi ner och får till slut söka någon sorts kastbollshockey typ Warulfvens styrspel, men det är inte ett försvarsystem som passar oss så bra.

Så. Som jag ser saken. Hoppas jag att Bulan lyckas sätta eld i baken på våra forwards att orka fortsätta leverera den vinnande höga forecheckingen matchen ut och inte dra sig tillbaka.

Vi har ju en annan del av hockeyn, som de självutnämnda experterna i media förklarat kan/ska bli vår akilleshäl. Målvaktssidan.

Jaja, det tror jag vad jag vill om. Berguven är stabil och har inlett bra som förväntat.

Och i senaste matchen fick vi se den som rankats som världens bästa vakt bland 17-åringar - vår egen Jesper Wallstedt med spaden.

Och han var ljuvlig att skåda. Otroligt duktig på allt. Läste spelet, var ute och hindrade inspel med spade, snabb och rörlig, nere på knän och täckte fantastiskt när så behövdes, och relativt storväxt täckande stor del av målet hela tiden. Och dessutom läste han nästan alla skott framför allt på distans och nöp dem i plocken och gav inga returer.

Gudars skymning, vilken talang! Har nu hunnit smälta intrycken men faktum kvarstår att fortsätter han att vara så överjävligt bra blir det svårt för Berguven att få låna spaden.

Kanske är det ett helt unikt vaktgenombrott vi nu får ynnesten att få uppleva?

Längtar som fan att få se honom med spaden igen. Kanske det blir på torsdag, mot gårdarna på Hovet?
Kommentera