Luleå HF

115679 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2085110

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tja, nu vet jag inte om detta är ett politiskt forum, men säga vad man vill om Trump men inte tycker jag att han är så dålig trots allt. När han kom till makten i USA undrade man väl lite vad det var för filur och visst gör han en del udda uttalanden och udda beslut men USA har ekonomiskt gått framåt under hans ledning samt att han lyckats med saker som tidigare Presidenter inte lyckats med.
Tycker personligen själv att vi har en minst lika stor Bagdad-Bob som leder Sverige idag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
M.Lemiux:Påstående om Trump: "...USA har ekonomiskt gått framåt under hans ledning...".

Jag har inte speciell koll på ekonomi, men ledarreaktionen i DN skriver idag:

"Under Trumps tre första år växte USA hyggligt men inte märkvärdigt – och bara lite sämre än under Obamas sista tre år. Coronakrisen förändrade allt. Den ställde akuta krav på statliga räddningsaktioner.

Trots allt skryt har Trump dessvärre lika svajiga föreställningar om ekonomi som om det dödliga virus han envisas med att bagatellisera. Han skulle få hem jobben från Asien till USA. Han skulle göra kolindustrin stor igen. Han skulle skapa en vidunderlig tillväxt på 5–6 procent. Inget av det hände. Skattesänkningarna för företag och rika inbringade inget mirakel, ty de lades på hög i stället för att investeras. Budgetunderskottet, som presidenten lovade eliminera hur enkelt som helst, hade exploderat redan innan krisen kom.

Och hur coronaviruset sprids och smittan hanteras är trots allt den avgörande faktorn för hur det går med ekonomin framöver. Trumps monumentala inkompetens i alla frågor som rör covid-19 får oundvikligen effekter också på jobben och affärerna."

Deras slutsatser bygger på bedömningar av US centralbank med mera. Säga vad man säga vill om saken, men det låter inte som att de är så imponerade.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
M.Lemiux: Här tänker vi helt olika. Trumpen är en global katastrof utan någon som helst kvalitet - min uppfattning. Ju förr han åker iväg desto bättre tycker jag.

Nog med politik nu fokar jag på hockeyn.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
M.Lemiux: Hmm. Oväntad åsikt av dig, men man får acceptera att vi kan tänka olika. Själv anser jag att trumpens insatser varit en nationell och internationell katastrof.
Kommentera