Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2088572

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Man får beundra SeMer som tycks lyckas med sin plan, nu t ex genom att plocka in en kronwall, med curriculum vitae att ha spelat en säsong med DIF för tio år sedan, som idag och tidigare matchen imponerat genom att aldrig någonsin säga något positivt om Luleå medan DIF hyllas till sjunde himlen så snart han får chansen.

Tänk att SeMer dessutom försökte värva Fläskberget som "expert".

Ja, Gudars skymning så klappkassa SeMer är. Den ende vettige är förstås Patrik Westberg och mycket riktigt brukar SeMer plocka bort honom när det är dags för slutspel, då de koncentrerar sig på sina "bästa".

Under NHL-slutspelet fick man följa ViaSport och imponerades av hur överlägsna de var. Sanningen är den att ViaSport igen-kligen bara är vad man normalt ska vänta sig. Det är SeMer som är så extremt och infernaliskt usla. Troligen köper de personal på billigt, begagnat-marknad, eftersom de tömt kassan för att ösa miljarder till SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
1-1 efter förlängning och nu ska det avgöra genom straffar.

Sammantaget var Öret nog bättre i matchen. Lite grann första-andra, ännu mer i tredje och i sudden hade Luleå puck 5 sek.

Men i straffläggningen satte Klasen första och the Gun andra. När det gäller Klasens påstår SeMer att han tappade pucken men jag tror att Klasen skottfinta och lät bara pucken rinna in i femte luckan. Så lite kan vi nog säga att vi stal den här matchen och två pinnar av Gangsteröret. Inte mer än rätt med hänvisning till hur många pinnar de stulit av oss.

Måste tyvärr beklaga oss att ha sådana inkompetenta zebror. I framför allt tredje men också i andra tillät de gång på gång att gangstrar fäller Luleåspelare med och utan puck genom crosschecking i ryggen men sjöqvistarn-galningen blundade febrilt, troligen upptagen att leta slashing på Luleå. Vad som var värre var att de samtidigt tog några jävligt tveksamma för att inte säga helt felaktiga utvisningar på Luleå.

Men det största intrycket från denna match är hur överjävligt stark Wallstedt är i målet. Självutnämnda experter har förklarat att Luleås måvaktsida är tveksam, men först har Berguven visat att han är tillräckligt stabil. Och sedan har Wallstedt klivit in och varit helt enkelt fantastiskt. Sjutton år gammal och visserligen har jag bara sett honom några matcher men fortsätter det så här undrar jag om han inte har chans att bli vår absolut bästa vakt efter Myllys!

Stor och täcker bra. Och bara 17 år gammal läser han spelet som en erfaren vakt i 30-årsåldern. Vilket innebär att han inte hamnar i kaos utan kontroll utan redan innan utespelarna läser hur passen och spelet kommer, tar ny position och det som kunde blivit mål blir inte ens farligt.

Dessutom nyper han puckarna. Levererar alltså inte returer till höger och vänster utan avbryter anfallet, hur suveränt som helst. Man får tänka sig tillbaka till Viktor Fasth när denne var som bäst för att komma ihåg en vakt som så snyggt plockade puckar och unvek returer - vilket halverar målchanserna för motståndarna.

Och så dessutom detta att han levererar s k matchvinnande räddningar, tar puckar där alla vid målet skulle ansett "otagbart".

Är dessutom spelläsande snabbt ut och tar långpuckar, spelar iväg dem bra.

Enda jag inte är säker på är hur han är på straffar. Jo, när forwards försöker finta, dra honom tycks de vara chanslösa. Men tidiga snabba skott synes svårare för honom. Ja, vi får se.

Wallstedt slår igenom! Och Luleå tar två pinnar av Gangsteröret.

En fin torsdagskväll.

Man blir glad.
Kommentera