Luleå HF

115459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2094424

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Anders Klang: Jo. När det gäller den nationella epidemin drar det ju iväg - tyvärr som förväntat - igen och nu går det snabbt åt det sämre hållet. Nu har ju alla erfarenhet sedan i våras men frågan är vad vi har för väsentliga bättre verktyg för att motverka utbrottet denna Gång?

Testning, och möjlighet till smittspårning för att bryta klusterutbrott (i grupper).

Nja. Med nu >3000 diagnostiserade fall senaste dygnen och fortsatt ökning att förvänta kan man nog inse att smittskyddsläkarna inte kommer att hinna med, speciellt eftersom logistik och lab innebär att det tar alltför lång tid att få resultat.

Och några andra väsentliga verktyg jämfört med i våras har INTE tillkommit.

Det torde betyda att vi kan "se fram mot" en liknande utveckling som i våras som innebar närmare sextusen döda. Men den gången pågick utbrottet över tre månader, fram till midsommar (och varmt väder) då det väsentligen klingat av.

Den här gången har vi ÅTTA MÅNADER till midsommar…

I belysning av detta epidemiska läge inser man att vi inte vet hur samhället kommer att påverkas och även om vi hoppas på det bästa måste vi räkna med det värsta…

Så vilka konsekvenser får detta för hockeyn. Ja, nu börjar regionerna inhibera beslutet om 300 åskådare kultur/sport redan innan det genomförts. Och klubb efter klubb får covidfall med inställda matcher som följd - i kväll är 4 av 7 matcher inställda av covidunderliga skäl.

Men vad det gäller spelarna kan man förvänta sig att de, som haft covid, sannolikt inte insjuknar igen och skulle så ske borde det bli mildare sjukdom och lägre smittsamhet. Så möjligen ger det sig - vi har ju Pungen med 24 diagnostiserade i laget, lär bli väsentligen covidfria framöver. Och hos Apan hade ju en majopritet covid i mars, medan några kompletterar just nu.

Ja, vi får se. Det enda vi vet just nu är nog att vi vet inte.

Tror igen-kligen att pandemipåverkan på hockeyn kanske inte blir så stor men att påverkan på samhället nog kan uppfattas riskera bli skrämmande...
Kommentera