Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2109664

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Svanru: Jag säger följande: Kan inte se hur Luleå ska kunna slå detta Rögle i år och framför allt inte i ett slutspel. Kan något av ni andra lag slå Röglet?

Nej, det tror jag inte. Det skulle i så fall vara med brutalt spel och köpta domare, dvs HK Arslet kanske kan lyckas?!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Försöker - efter gårdagens match - att bryta ihop och komma igen.

Så utspelade och krossade som Luleå blev är det svårt att blunda för det som blivit tydligt - inte bara mot Röglet utan också mot Trottarkanten, Malmö och HV: lag, som satsar på att låta Luleå få ett skenbart övertag men försvarsmässigt satsar på styrspel från mittzon och att skydda slottet i stället för att pressa högt, samt satsa på snabba spelvändningar och har tillräckligt skickliga spetsforwards för det…kan spöa oss.

Vad har vi att sätta emot, vad kan vi göra bättre? Spelarna kan öka insatsen och alla kan ge 100% för att vinna man-mot-man-situationer och för att eliminera misstag.

Men jag har svårt att se hur det ska räcka till för att ge oss chans mot Röglet och för den delen inte heller mot HK Arslet. När dessa lag tar i ordentligt är det DE som vinner sargduellerna och som har fysiska spelare som en för en är starkare än våra.

Och då kommer vi ingen vart.

Tyvärr är det den uppfattningen man har efter att Röglet avslöjade och krossade oss.

Skitsamma. Nu uppdaterar vi tabellerna för att illustrera läget. Först kommer den aktuella tabellen och under den kommer den mer rättvisande tabellen där alla lag konverterats till att ha spelat lika många matcher som Apan, varpå man räknat upp poängen genom att addera lagens poäng/match för de matcher som lagts till.
• 1. Röglet har tagit ett rejält grepp och leder serien rejält

• 2-5. Gangsteröret, HK Arslet, Läjkers och Luleå distansera av Röglet men bildar i sin tur en toppkvartett som lika tydligt distanserat sog från den grå massan under.

• 6-9. Apan, Djurgårn, Warulfven och Trottoarkanten lag på mittennivå för det sociala slutspelet men varifrån ett lag kan nå toppsex och direktplats till kvartsfinal.

• 10-12. Oslars, Pungen och HV strecklag i Ingemansland som har att hålla undan för bottenlagen och med viss möjlighet hinna ikapp högre upp om de skärper sig.

• 13-14. Pölsan och Malmoe, bottenlagen på kvalplats. Dessa lag - speciellt Pölsan - har gått överraskande dåligt och har halkat efter allt mer. Tycker dock att det inte alls är avgjort ännu när bara 40% av serien genomförts. Lagen har tillräckligt bra spelare - iaf Pölsan som värvade på sig köpespelare medan Malmoe var mer försiktiga, som Djurgårn och Luleå - att om de väl får igång laget kan de avancera uppåt i tabellen och slippa kvala för att eventuellt åka ned i Allsvenskan. Men kanske vi snart kan få se sparkade tränare och spelare samt desperata extra spelarinköp här.

(Inom parentes sagt: såg förresten att så snart jag lagt ut konverterad tabell här på snacket så gjorde SeMer detsamma. Läser de Luleåsnacket? I så fall måste de vara masochister, så mycket som jag hugger ned på dem. Patrik Westberg undantagen :-))
Kommentera