Luleå HF

115718 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2123426

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ojoj, väldigt nyvaken har jag haft svårt att hinna med men en underbar första period.

Det som imponerar mest på mig är Luleås kampvilja. Tidigare - inte bara i år - har HK Arslets nyckel för att slå oss varit genom att vinna 50:50-situationer och äga området efter sargen i synnerhet i deras egen zon men i stort sett över hela isen.

När det sett ut så, har det inte spelat någon roll hur bra vi spelat i övrigt eftersom Arslet låst ned oss i dessa viktiga situationer och ju längre matchen gått, desto mer har vi krympt ihop och lämnat området nära sargen till Arslet som med den favören ägt och ofta vunnit match.

Men idag är det tvärtom. Luleå är ofta alldeles för snabba och Arslet får inte ihop laget att hinna med. När det väl blir sargnära dueller är också Luleå minst lika starka som Arslet och underbart att se hur sarghockeyn färgas av Tyrre som sätter in hela fyra dundertacklingar på arslen mot sarg. UNDERBART!

Och så målen! Först snurrar Luleå fram ett förvirrat arsle och Hållander pangar in 0-1. Sedan är det Fabian Lysell som smäller in 0-2 när Arslet inte kunnat försvara sitt slott utan tillåtit Luleå snurra igång spel där inne.

Och riktigt, riktigt trevligt att just dessa spelare får måla! Fabian Lysell är på underbart spelhumör när han nu får möta det Arsle, som vägrade ge honom chans att spela i SHL, varpå han stack till Luleå☺

En billig utvisning/filmning gav Arslet PP med Erik ute fast efter lite inledning med Arslet i vår zon - utan större chans - tryckte Luleå ut Arslet som inte alls fick till något.

Ställningen är 0-2 och när man graderar bra chanser utanför dessa mål skulle jag säga typ 2-6 till Luleå, inte sällan genom snabba spelvändningar/kontringar där snabba Luleåspelare blixtrat in mot ett Arsle som blivit långt med alla forwards slöa kvar uppe i vår zon.

Och så då Arslets "mål". Ja, den trodde jag verkligen var inne, men i själva verket är det alltså en fantastisk räddning av the Wall. När man ser ser på repriser känns det som en millimeterfråga och tidigare har det blivit mål på oss i liknande, nu blev det det inte och det tackar man för.

En jättefin period av Luleå och nu jäklar hoppas man att vi kan fortsätta lika bra. Och så har vi Patrik Westberg som kommenterar - han är så jäkla bra och underhållande att man är beredd att se matcher Luleå inte spelar, om Westberg kommenterar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Westberg är en bra kommentator, ändå märkligt nog får han aldrig kommentera i slutspel, eller åtminstone inte längre än kvart iaf.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sex minuter spelade av andra, fortfarande 0-2, men Arslet har vevat upp takten ordentligt nu. Fick också ett PP nyss, där de helt ägde spelet i vår zon, medan vi krympte i boxen och de var många gånger nära att måla.

De båda utvisningarna vi fått har varit på Erik och billiga båda två där arslen, så snart de känner kroppslig eller klubblig närhet från Erik visar upp döende svanen. Fyfan, det ser ut som att de tränats av Fläskberget, filmararslena!
Kommentera