Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2126187

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
LASSI KOMMER HEM!

Nu är det officiellt! Luleå Hockey berättade på officiella hemsidan 09.00 idag (det hela var klart redan i fredags) att man skrivit kontrakt med Lassi för närmaste 4,5 åren till säsongen 2024-2025 då Lassi fyller 32 år☺

Det innebär att Luleå nu säkrat att Lassi sammantaget får åtminstone 11 säsonger i klubben och det känns som när vi hade Jarmo Myllys - massor av år med en fantastisk målvakt som sista utpost.

Man blir glad.

Vad händer nu?

På lite längre sikt. David Rautio Berguv fyller 36 till sommaren och senaste åren har han statistik dalat. Visst kan han hålla åtminstone en andraspade i SHL något år till men det blir svårt för honom att göra det i Luleå och kanske han nöjer sig nu? Vidare har vi the Wall Wallstedt som slagit igenom med dunder och brak i år och lär draftas redan i första rundan till NHL senare i år. Risken finns förstås att han lämnar för NHL redan till hösten, men man hoppas att han är klok och avvaktar. Att åka över för tidigt innan man utvecklats klart som målvakt är inte att rekommendera och helst bör man innan dess, förutom att ha utvecklats tillräckligt, ha fått tillräcklig erfarenhet på hög såväl nationell som internationell nivå; dvs spelat VM/OS för Sverige och sådant. Borde betyda 1-2 säsonger ytterligare hos Luleå, minst.

På kort sikt. När Lassi ansluter i slutet av januari står vi med tre målvakter. Kanske blir det så året ut? Samtidigt finns lag i SHL som är i desperat behov av vakt och inte konstigt att man då bligar åt Luleåhåll, eftersom ett stort antal av ligans vakter är utbildade av Luleå Hockey och eftersom vi under våren kommer att ha ett överflöd.

Det anses att mApKys sållet Cvensson också kan bli aktuell för sådana klubbar, men allvarligt talat har han gjort två matcher (iofs med bra stats) senaste året eftersom ingen velat ta i honom med tång, efter hans "prestationer" på senare år. En Luleåvakt i matchform är en helt annan sak. Men det ger sig.

Mest desperat är Pungen förstås, och under matchen Luleå-Pungen igår fångade SeMer på bild en diskussion mellan sprotcheferna Skuggan och Pajen i en av logerna i delfinariet.

Medias och supportrars gissningar är att Pungen-Pajen som känner Berguven väl, efter hans två utmärkta säsonger som vakt för Pungen för några år sedan, ber Luleå om att få överta hans kontrakt resten av säsongen.

Visst, nog kan det bli så.

Men möjligen har Pajen frågat Skuggan om de får låna Wallstedt? Ponera att vi från slutet av januari har två av ligans bästa vakter i Lassi och Walle och båda två kan ta spade och leverera i samtliga matcher. Och vi kan bara släppa ut en av dem åt gången? Nja, njo. Trorn nog att Pungen skulle vara minst sagt intresserade. Men har svårt att tro att Luleå släpper Walle. Anta att Lassi blir skadad? Nej, jag hoppas att Luleå inte lyssnar på sådana locktoner från den desperata Pungen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Stort Grattis! blir nog kanon för er att få hem Lassie och med ett kassaskåps säkert försvar så kan han snabbt återfå sitt stukade självförtroendet efter fiaskot i KHL. Egentligen kunde de väl inte bli ett bättre sammanträffande att Linköping jagar ny målis och ni kan avsluta Rautio på ett snyggt sätt utan att de märks alltför tydligt att ni kasta ut han ;)

Men dom roligaste nyheterna är väl ändå denna Skellefteå halsduk som du upptäckte tidigare!? fan var inte du först i Sverige med det? de måste vara Yoda! som är och härjar i Washington hahahahaha! Ska bli riktigt intressant att höra vem de var när FBI har nypt han hahaha
Kommentera