Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2127370

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Jo, det blir tufft med så frekvent matchande. Samtidigt jäkligt roligt att det blir så mycket hockey framöver (förutsatt vi slipper ytterligare coronauppskjutningar).

Jag tror att det nu blivit tämligen lika för lagen. 13 av SHL-lagen har spelat 31-33 matcher nu och fördelningen hemma/borta relativt jämn: 4 av lagen lika många spelade hemma som borta, sju av lagen bara 1 match skillnad hemma-borta, Eatulfven 2 fler hemma, Arslet 3 fler hemma.

Det stora undantaget är Pölsan, som bara spelat 26 matcher dvs 5-7 matcher färre än övriga SHL-lag. Och 10 hemma, 16 borta, dvs 60% fler borta- än hemmamatcher.

Enaranger har förstås rätt i att Pölsans tätare matchande innebär en ökad risk för dem att drabbas av skador, få svårt att orka med etc; jämfört med andra lag.

Samtidigt - om Pölsan håller har de riktigt bra chanser att med fler matcher och fler hemmamatcher framför sig klättra rejält i tabellen.

Som den stanardiserade tabellen visar är Pölsan inte alls att räkna in bland bottenlagen utan bland mittenlagen. Och även om konkurrensen är hård där i mitten bedömer jag att skulle det bli en fin vår för Pölsan är det inte ens uteslutet att de hinner placera sig bland toppsex innan serien är över.
Kommentera