Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2127377

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ja, det var en häftig match mot en Pölsa som kämpade jävligt bra vill jag påstå. Men Luleå var bättre i stort sett över hela isen. Det här var en match som Pölsan mycket väl kunnat vinna, men deras fruktade vapen med högeffektiva forwards vid spelvändningar och vid PP lyckades vi stänga ned rejält. Tycker att vårt försvarsspel lyft rejält på senare tid och det ser minst sagt lovande ut.

Luleå gick ju in i en liten formdal under några månader och det tror jag beror på att spelarna haft corona; för många tar det en längre tid att komma upp i tempo därefter pga nedsatt lungfunktion, försämrad syremättnad och därmed mindre ork. Samtidigt har vi gjort andra ändringar som förbättrat laget. Berglund har inte fått det att lossna bredvis Erik, som tidigare Sellgren och Lill-Nisse, och nu har Bulan möblerat om och åter satt lill-Nisse bredvid Erik, vilket förstärkt vårt backspel rejält. Vidare har DeSousa kommit in och det har blivit ett väldigt lyckat uppköp, där han tillfört styrka i slottet och fungerat suveränt bredvid Klasen - lite knepigt att de inte fortsatt i samma lina, men Bulan vet säkert bäst. Och så har Lysell kommit in och gjort det riktigt bra - vår junislina, i stället för tidigare fjärde brunkarlinan, har varit jätteroliga att ha. Visst, trist att vår egen Noel the Gun inte fick till det hos oss, samtidigt som han lyckats hos Pölsan, men vi köper förstås att spelar man med Bulan spelar man Bulanhockey och då accepteras det inte att man inte bidrar utan puck annat än genom att ta utvisningar. Och om några veckor slussar vi också in Lassi i laget…

Nej,det ser oförskämt bra ut för Luleå just nu. Visst, bland topplagen är det speciellt Röglet, Läjkers och Arslet som kan bli svåra. Men vi är nog med bland dessa nu☺

Vår nästa match först på tisdag mot Apan, som hackat på senare tid, men tydligen ska ha varit riktigt bra när de spöade HK Arslet igår med imponerande 5-1. Fult - men inte oväntat av en arselspelare som roselliolsen, att köra över lille rädde gustaf i apmålet och ge denne hjärnskakning. Å andra sidan lite karma till den apan där fläskberget i åratal satte i system att köra över vakter.

Tror inte att Apan går ned sig för att de har den lille rädde borta. Arvid Söderblom - brorsa till småkronors tvåmetersman med Omarkmålen - har lika bra stats det här året och kan kanske t.o.m. ta spaden av lille rädde gustaf framöver.

Vi har ju senaste matchen mot Apan i gott minne när Luleå körde över aporna fullständigt och apvännen sanny efter match förklarade att Luleå var klara för Gludet i stort sett. Vi hoppas på en da capo på tisdag.
Kommentera