Luleå HF

115711 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2129294

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Kepsen: Ligger nog en del i det du säger. Debatten och det enormt höga tonläget härinne är förstås färgad av att det är en av våra bästa spelare som sannolikt är däckad för lång tid framöver.
Om jag tar av mig brynäsglasögonen för en stund så ser det ut som en relativt vanligt förekommande typ av tackling och som sker flera gånger under en match, nåt som bl.a Auchinleck också varit inne på. En situation där den tacklande oftast bara ruskar av sig och spelar vidare. En hel del oflyt inblandat som jag ser det samtidigt som kritiken mot Scott också har en viss bäring.
Nowick kliver in med kropp och blick riktad mot pucken och försöker nå pucken med sin klubba i vänster arm. Hans hela kroppsspråk i det läget visar att han är helt fokuserad på pucken samtidigt som han försöker skydda sig från en ev tackling/tryckare från Scott med sin högra arm.
Sen ser det ut som att han först alt samtidigt träffar Scott i övre bröstet med sin högra handske/underarm och Scotts huvud med sin högra axelkåpa.
Här tycker jag att Scotts ouppmärksamhet och ansvar till viss del också spelat in.
Han verkar vara helt fokuserad på pucken och inte alls beredd på en tackling i det läget, vilket ändå är lite förvånande.
Anledningen till att man inte valt att ta upp fallet är förmodligen Nowicks intention, utifrån kroppspråket och bilderna. Han har inget fokus på att i första hand försöka proppa Scott och sen gå på puck.
Det som ändå skaver en aning är att Nowick ändå gör en uppåtgående rörelse med höger arm/axel innan träffen och att han kliver in i situationen med relativt hög fart, nåt som isf borde ha resulterat i en avstängning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Huge: Nog hade Nowick med lätthet kunnat göra en tackling som stoppat Scott utan att mosa honom, han borde läst situationen bättre med respekt för motståndaren. Man måste inte satsa allt i alla situationer, syftet med tacklingar är ju att stoppa motståndaren inte att dräpa dom. Man kan spela fysiskt utan att det gungar i sargen varenda gång.
Jag tycker han borde fått ett straff som är lika långt som Scotts frånvaro, åtminstone under denna säsong. Så borde alla huvudtacklingar bedömas,
Kommentera