Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2159906

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja, eller hur! :-)

Tage Danielsson var ju östgöte och nu kommer Berguven in som Pungens Karl Bertil och rånar det rika, feta HV på en SHL-plats, kanske?

Av allt att döma är vår egna produkt Berguven på slutet av sin karriär och skulle han rädda Pungen kvar i SHL vore det en fin juvel i hans vaktkrona:-)

Påminner lite om när HV för en massa år sedan fick Stefan Liv skadad i slutet av serien och fick för sig att ringa upp mer eller mindre pensionerad Jarmo Myllys i Savonlinna för att höra om han kunde tänka sig... -Jag kommer, svarade Myllys!

Den första matchen han tog HV-spaden i var mot topplaget HK Arslet i Scandal-i-analium. Arslets mål vaktades då av en ung Henrik Lundqvist och på läktaren satt tre representanter för det NHL-lag som draftat honom; de var på plats för att bedöma om Henke var mogen att plockas över redan då.

Efter första perioden var ställningen 0-4 och Henke blev utbytt. Myllys höll nollan matchen igenom.

Efter matchen tillfrågades NHL-representanterna om Henke. Nja, han får nog stå på tillväxt. Men målvakten i det andra laget - vad heter han, är han draftad?

Henrik Lundvist blev kvar hos HK Arslet ytterligare ett år och det gjorde honom gott. Han hann utvecklas ytterligare och blev mer erfaren. Och när han ett är mognare och bättre kom över till NY Rangers knep han förstaspaden direkt och fick en karriär som Sveriges bästa vakt nånsin.

Nu när nästan halva SHL spelar med Luleåutbildade vakter och de toppar vaktligan för SHL är det lätt att inse hur viktigt arvet av Myllys blev. Att han också vara ansvarig för att Henrik Lundqvist fick sin fina karriär bara ytterligare visar betydelsen av Mannen, Myten, Legenden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jahaja. En match i kväll i SHL mellan Gangsteröret och Pölsan.

En match i lunken för Öret förstås, som kan avancera inom toppsex lite grann.

Men mer en rysare förstås för Pölsan, som behöver ta pinnar för att säkra att inte bli indragna i kampen om att undvika kval.
Kommentera