Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2185085


Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Dags för hockey igen och själva har vi ju "resdag" och uppehåll innan det är dags för Luleå Hockey mot Apan i morgon kväll i Delfinen.

Men två av kvartsfinalerna rullar på och där har de båda topplagen tagit klar ledning mot de socialt kvalificerade lagen:
• Läjkers-Warulfven 2-0
• Röglet-HK Arslet

Men trots samma resultat är dessa följd efter ganska olika matchbilder. Röglet har ju formligen kört över HK Arslet vars trista spelsystem inte har en chans när den möter riktigt fin hockey. Däremot har Läjkers trots två vinster inte alls dominerat mot Warulfven utan det har snarare varit tvärtom och Ulfven borde sportsligt sett ha vunnit minst en match, kanske båda.

Hur ska det nu fortsätta?

Finns det något som Arslet kan göra för att ändra på detta? Vi i Luleå vet ju att standardreceptet från HK Arslet är att satsa på brutalhockey med att dela ut hjärnskakningar på motståndarna. Men pojkarna Abbott är definitivt insatta i denna arselstrategi och lär inte vara oförberedda på det.

Men kan Warulfven börja vinna matcher mot Läjkers? Det är mer oklart och mer spännande. Sportsligt har de ju haft förmågan, men samtidigt har Läjkers nu kunskap om vilka de möter och Hallam är en lurig jäkel när han dessutom förfogar över många bra inköpta spelare. Å andra sidan vore det ju minst sagt roligt om även läjkrarna får lära sig det som vi andra redan lärt oss. Att...

Warulfven är Warulfven
Kommentera