Luleå HF

115805 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2197255

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Underbart att fantastiska Röglet krossar fusklaget och symptomatiskt att highsticking får lämna matchen efter ett fult överfall.

H Ä R L I G T !
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Både SHL och Allsvenskan har nu bara finalserierna kvar och medan BurkÖlen och Timrå har coronakarantän drar slaget om Le Mans igång.

Läjkers har fortfarande Luleåutbildade Viktor Fasth - vakten med bästa stats under säsongens SHL borta och det är förstås ett avbräck. Dessutom saknas fortfarande, efter sin avstängning, Ilari Melart, som rekryterades till Luleå, följt av att köpeklubbarna i sydbotten öppnade plånböckerna på vid gavel för att sno honom. Vilket innebär att länkarna just nu inte har någon från Luleå i laget - däremot hela fyra ex-apor: Lundberg, Aktell, Erixon och Kalopsen.

Som vi vet tappade ju Röglet en handfull av sina bästa spelare efter vidriga och obestraffade överfall av apor. Nu tycks dock de flesta försöka spela - gissningsvis på smärtstillande - och det betyder att ocksåviktige Everberg är tillbaka, efter att ha varit borta några matcher efter apan jonathanjonssons oprovocerade och obestraffade monstercrosschecking mot Everbergs axel. Den som saknas i dagens lag är Ted Brithén, gissningsvis i hjärnskakningstrappa efter apan Lindholms oprovocerade och obestraffade kross mot sarg där nämnde ap-Lindholm dessutom lyfte upp vänster hand mot Brithéns huvud och dammade in huvudet mot plexi.

Ja, fy fan så äcklad man fortfarande är över apornas vidriga beteenden samtidigt som de sluppit undan alla straff sedan "döda, döda" skrikegård förklarat att "det var en liten knuff, bara, kan jag säga, kan jag tycka, döda, döda!".

Men nu slipper vi Apan under hockeyns avslutning.

Röglet har båda målvakterna utbildade av Luleå Hockey, samt dessutom f d Luleå Hockey-spelarna Daniel Zaar och Dennis Everberg på isen; samt, förstås, båda twinsen Abbott. Och inga ex-apor alls.

Så med den bakgrunden kan det vara lätt att välja vilka man håller på. Men det finns ju mer än Luleå-tyngden i laget.

Läjkers har ju ett spel som bygger på att stänga ned motståndaren och vinna genom att själva måla på de chanser man tar fram även om de inte blir många.

Röglet å andra sidan har riktigt duktiga spelare överallt som kombinerar effektivt och renhårigt fysiskt spel med en imponerande elegans och mycket måleffektivt anfallsspel. Vem som helst som gillar hockey gillar Röglet, som har precis allt.

Och som inte det vore nog brukar jag påstå att det lag som mest av allt vill vinna, som är beredd att ge tänder och ta blåmärken - det laget vinner.

Läjkers har karaktären av en hopköpt duktig trupp men är spelarna beredda att ge allt? För Läjkers?

Nej, jag tror att den viljan finner vi i Röglet. Spelare som är beredda att ge allt för laget. Uppstickaren som aldrig lyckats i svensk hockey men nu har chansen på Le Mans med ett lag bestående av många utomordentligt skickliga lokala spelare kompletterade med mycket väl utvalda rekryteringar och alla samsynta med pojkarna Abbott.

Just nu känns det inte som att Röglet kommer att tappa en enda match mot Läjkers?! Men vi får väl se.
Kommentera