Luleå HF

115859 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2216183

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Linus Omark är nu 33 år gammal och ska enligt ryktena ha skrivit på för Luleå närmaste tre åren.

Hur bra är han?

Ja, kolla på nedanstående sammanställning (svårläst men bättre om man öppnar bilden) där man finner att han sedan han blev 20 år levererat 0,95 poäng per match! Under 13 säsonger i KHL, i Schweiz, i SHL, i AHL, med tre kronor, i grundserier och i slutspel.

Han har varit en stjärna överallt, utom i NHL men det har ju sin förklaring. Han draftades av denhopplösa kaos-klubben Edmonton Oilers, som ville plocka över honom för en skitlön och då valde han i stället att gå till KHL och Moskva för 10 miljoner i lön. Av den anledningen beslutade Oljan att straffa honom och låste fast honom i flera år i framför allt AHL och när han fick lira i NHL satte de honom i brunkarlinor med defensiva uppgifter. Dårarna!

Så jag räknar bort NHL-matcherna, fr a brunkaruppgifter, i nedanstående sammanställning för att kunna presentera en rättvisande bild.

Runt 1 poäng per match I de bästa sammanhang under 13 års tid!

Jag vill lugnt påstå att spelar Limpan med Luleå i år är det ligans klart största stjärna vi talar om.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tyvärr så kommer Omark att spela med Geneve 22/23, han fick uppskov med sitt kontrakt pga familjegrejer så han fullföljer kontraktet nästa säsong, lite smolk i bägaren.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Och det bästa av allt är att se hur störda apfansen är av denna värvning. Att gå in på Nordkraft och läsa kommentarerna om Omark är stor komik och balsam för själen, rekommenderas.

Man blir glad!
Kommentera