Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2218068

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Det finns en hockeyjournalist i kaosstaden Edmonton som lär ha följt Oljan bortåt femtio år, d v s ett kanadensiskt svar på vår ankdamms mats vennerstig.

Nu twittrar vederbörande följande:

Tweet Jim Matheson @jimmathesonnhl 16h
Hearing Swedish goalie Jesper Wallstedt might be playing for Portland this season rather than back home with Lulea.

Portland verkar väl råkonstigt. Kan väl tas med en nypa salt.

Men kan det bli så? Att Jesper åker över redan nu? Ett skäl skulle ju kunna vara att acklimatisera sig till de står rinkarna och de frekventa skotten.

Men visst, även om han är en stor talang med utmärkta chanser till en strålande framtid, så är han inte färdig. Det finns delar av spelet som han behöver utveckla och allvarligt talat kan han nog utvecklas bättre med svensk målvaktstränare än i småligor i Nordamerika. Speciellt med den utmärkta målvaktsträning som finns i Luleå.

Men vårt dilemma är förstås att det finns en överhängande risk att han inte får spela så mycket som han behöver i Luleå. Eftersom vi har Lassi. Objektivt sätt skulle man nog tro att bäst för Jesper vore att han spelade i en klubb på SHL-nivå där han ganska säkert skulle få ta förstaspaden om man lyckades tillräckligt bra. Men den chansen är inte så stor i Luleå. Tyvärr, och inte tyvärr: för vem kan egentligen beklaga sig över att vi har Lassi.

Fick jag styra Jesper skulle jag planera för ytterligare två år i Sverige i en SHL-klubb, där han fick utmärkt målvaktsträning och där han i princip skulle ha förstaspaden i varje match. Då skulle han ha möjlighet att ta sig fram till SHL-topp samt ta plats i Tre Kronor och få lira internationellt. Med sådan bakgrund skulle han komma utmärkt förberedd till Minnesota och chans att slå sig fram till förstaspade i NHL. Förutsatt att de inte närmaste åren rekryterar en stark förstenat som garanteras spaden. Ny har de ju Kärkönen (samt Talbot, som kommer att fasas ut framöver) som inte övertygat jättemycket och som behöver växa lite till för att hålla spaden, men samtidigt kunna konkurreras ut av Jesper om ett par år.

Ett j-a bekymmer är det. Tyvärr.

Om inte Lassi kommit hem hade Luleå kört vidare med Berguven och Wallstedt vilket varit bättre upplägg för Wallstedt. Och då hade Berguven inte åkt ned till Linköping och räddat Pungen kvar i SHL. Nu kom ju Högberg hem till Pungen, sedan han sparkats av Ottawa, och därmed får väl Berguven inte många spadar där nere.

Allra bäst vore väl att Wallstedt stannar i Sverige och Luleå två år till och får ta del av Luleås suveräna målvaktsutveckling. Samt att man kör varannan match länge under säsongen Lassi/Jesper och att Jesper utvecklas så fint att han fortsätter konkurrera om spaden men kan 18-åringen utvecklas så snabbt att han helt tar spade av en Joel Lassinantti? Mycket svårt att tro det.

Nota Bene! Lassi är så överjävlig att det enda som stoppar honom från NHL är hans längd på 175 cm eftersom NHL sedan 10-20 år "beslutat" att det numera bara är långa vakter som gäller. Hade Lassi varit 1 dm längre skulle han varit över där redan nu, hade han varit 2 dm längre skulle han haft en förstaspade i NHL utan snack. Han petar man inte lätt i SHl.

Vi får vänta och se. Men det är möjligt att något händer med Wallstedt innan hösten. Skulle inte förvåna, med anledning av Lassifaktorn alltså.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
När det gäller Luleå Hockeys damlag har klubben gjort ett försök att re-rekrytera Michelle Karvinen, när nu både Nordin och Cava lämnar. Men det gick inte.

Kommande säsong kommer Michelle Karvinen, Emma Nordin och Michaela Cava att spela för den kinesiska klubben Shenzhen.

Kineserna är att gratulera att få njuta av en sådan fantastisk kedja från Luleå Hockey. Är det kanske världens bästa damlina någonsin? det tror jag.

Men som vi tidigare varit inne på. Vi får vara nöjda med alla dessa år som Luleå Hockeys damlag varit bäst i landet + världsmästartiteln och hur vår satsning fått alla andra damklubbar att hänga på med följd att damhockeyn i Sverige kommer att lyfta rejält. Men våra dagar i toppen är med all sannolikhet över nu.

We had the days
Kommentera